Fırında pişmesi hafiflik sağlıyor. Etin, balığın yanına çok yakışıyor.
Patatesleri seçerken orta boy ve muntazam olanlarını seçmeye çalışın.
Bahar mevsimde taze patates kullanıp yapabilirsiniz.
MALZEMELER
(6 Kişilik)
- 6 adet orta boy patates
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam biberiye
- 6-8 adet tane karabiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Patateslerinizin taban bölümü hariç kabuğunu soyun. Taze patates kullanıyorsanız bıçak ile sıyırın.
- Patatesi yarıdan biraz fazla derinlikte ince dilimleyin. Patatesi incecik çips gibi dilimlerken tabanını dilimlemeyecek bütün kalmasını sağlayın. Üzerinden bakılınca ince dilimler görünecek ama kabuklu taban kısmı bütün kalacak, dilimlenmeyecek.
- Patatesleri kararmalarını önlemek için suya ıslayın.
- Başka bir kapta, zeytinyağ, tuz, karabiber, tane karabiber, biberiye ve dövülmüş sarımsakları karıştırın.
- Patatesleri sudan alıp iyice kurulayın. Hazırlanan sosa iyice bulayın. patateslerin aralarına sosun girmesini sağlayın.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin, 180 C'de üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Et veya balık yemekleri ile servis yapın.
*İsterseniz kimyon, kekik, acı biber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
Coook lezzetli olduguna suphem yok :) hayirli sabahlar.
YanıtlaSilbende sık sık yaparım hem pratik hem de çok leziz oluyor .eline sağlık...
YanıtlaSilEllerine saglik canim...
YanıtlaSilEminim cok lezzetli olmustur..
Sevgiler....
Stockholmdeki Hasselbäcken restoranin unlu patatesi bu..onlar bulmuslar..dunya ne kucuk..
YanıtlaSilDünya küçükmüş...
SilDemek ki oralardan buralara gelmiş...