MALZEMELER
- 250 gr. tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
- 3 kahve fincanı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 4 - 5 bardak un ( yaklaşık 600 gr.)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 30 adet tuzsuz badem
Şerbeti:
- 6 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu veya 1-2 parça limon tuzu
YAPILIŞI
- Önce şurup hazırlanır. Şeker ve su kısık ateşte kıvama gelinceye kadar kaynatılır, limon suyu eklenir, bir kaç taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Tereyağ veya margarin, pudra şekeri, yumurta iyice karıştırılır.
- Vanilya, kabartma tozu (üzerine limon suyu sıkılır) ve un eklenir, karıştırılır ve hamur yapılır.
- Buzdolabında biraz dinlendirilir.
- Küçük toplar halinde yağlanmış tepsiye dizilir.
- Hamurların ortalarına bademler bastırılır.
- 175 C'de pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca üzerine soğumuş şerbeti dökülür.
- Şerbeti çekince servis tabağına alınır.
Şekerpare en sevdiğim tatlılardan biridir.Çok güzel görünüyorlar, elinize kolunuza sağlık.Sevgilerimle:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler...
YanıtlaSiltariflerinizi çok beğendim,tek kelimeyle harikasınız.
YanıtlaSilSayın Adsız, teşekkürler:))
SilSerbeti çok değilmi 5 bardak yapsam az mı gelir
YanıtlaSilSayın Adsız,
SilAz şerbetli seviyorsanız tabi ki yapabilirsiniz.
Şerbet biraz fazla olursa bir kavanozda buzdolabında saklayabilir, gerekince de kullanılabilirsiniz.