Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Nisan 2012 Çarşamba

ŞEKERPARE - ŞEKERFARE

Çocuklarım küçükken sevdikleri tatlı şekerparenin adı onlara göre ŞEKERFARE'ydi. Yemekli misafirlerim olduğunda menüye özellikle eklenen bu tatlı, hala en sevdikleri tatlılardan biridir. Dondurma veya kaymakla dayanılmaz olan şekerpareyi mutlaka deneyin.






MALZEMELER

  • 250 gr. tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 3 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 4 - 5 bardak un ( yaklaşık 600 gr.)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 30 adet tuzsuz badem

Şerbeti:

  • 6 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu veya 1-2 parça limon tuzu


YAPILIŞI

  1. Önce şurup hazırlanır. Şeker ve su kısık ateşte kıvama gelinceye kadar kaynatılır, limon suyu eklenir, bir kaç taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  2. Tereyağ veya margarin, pudra şekeri, yumurta iyice karıştırılır.
  3. Vanilya, kabartma tozu (üzerine limon suyu sıkılır) ve un eklenir, karıştırılır ve hamur yapılır.
  4. Buzdolabında biraz dinlendirilir.
  5. Küçük toplar halinde yağlanmış tepsiye dizilir.
  6. Hamurların ortalarına bademler bastırılır.
  7. 175 C'de pembeleşinceye kadar pişirilir.
  8. Fırından çıkınca üzerine soğumuş şerbeti dökülür.
  9. Şerbeti çekince servis tabağına alınır.
                  ** 28 - 30 adet şekerpare olur.**




6 yorum:

  1. Şekerpare en sevdiğim tatlılardan biridir.Çok güzel görünüyorlar, elinize kolunuza sağlık.Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. tariflerinizi çok beğendim,tek kelimeyle harikasınız.

    YanıtlaSil
  3. Serbeti çok değilmi 5 bardak yapsam az mı gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Adsız,
      Az şerbetli seviyorsanız tabi ki yapabilirsiniz.
      Şerbet biraz fazla olursa bir kavanozda buzdolabında saklayabilir, gerekince de kullanılabilirsiniz.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...