Pilavlar sofralarımızın vazgeçilmezidir. Çiftlikte her hafta sonu istediğimiz ve yemeğe doyamadığımız bir pilavdır. Artık domateslerin mevsimi geldi, pazarda fazlalaşıyor ve lezzetleniyor. İri pilavlık bulgur ve domatesle yapılan pilavın tadına da doyum olmuyor.
Kadınbudu Köfte ile birlikte yaptım, deneyin.
MALZEMELER
- 2 su bardağı iri bulgur
- 4 adet orta boy domates ( iri küp şeklinde doğranmış)
- 2-3 orta boy soğan (jülyen doğranmış)
- 4-5 sap taze yeşil soğan (jülyen doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (jülyen doğranmış)
- 1-2 adet kırmızı biber (jülyen doğranmış)
- 2 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı tereyağ
- 2-3 tatlı kaşığı biber salçası
- 1-2 tatlı kaşığı domates salçası
- Acı pul biber
- Karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Zeytinyağında küp şeklinde doğranmış soğanları iyice soteleyin.
- Yeşil biber, kiırmızı biber, yeşil soğanları ekleyip sotelemeye devam edin.
- Tereyağını ekleyin. Salçaları ve domatesleri ekleyin, domateslerin biraz erimesi için sotelemeye devam edin.
- Baharatları ekleyin. İsterseniz biraz daha yağ ilave edebilirsiniz.
- Bulguru ekleyin.
- Üzerine 3,5 bardak sıcak suyu dökün ve önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çekince bulgurlar fazla diriyse bir kaç kaşık sıcak su ekleyip pişirebilirsiniz.
- Suyunu çekince ocaktan alın ve pilavı dinlendirin. Servis yapın.
harikaydı. ben yeme şansını yakaladım :)
YanıtlaSilAfiyet olsun Ebrucum; yakında gelince tekrar yapacağım.
YanıtlaSil