Bahar gelince yeşil salatalar daha da çeşitlendi. Pazarda, manavda, markette yeşillere vuruluyorum. Semizotları tazecik, canım salatasını istiyor ve yapıyorum. Bu usül küçüklüğümden beri evimizde yapılan klasik, sarımsaklı, sirkeli bir salata. Izgara köfteyle de lezzeti dayanılmaz oluyor.
MALZEMELER
- 1 deste semizotu
- 3-4 adet küçük salatalık
- 1-2 adet orta boy domates
- 1 adet küçük kırmızı biber
- 2-3 sap taze sarımsak
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
- 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Biraz tuz
YAPILIŞI
- Semizotlarını iyice yıkayın ve kurutun. Sert saplarını atın. Yapraklı kısımları iri doğrayın.
- Salatalıkların kabuğunu soymadan boyuna kesin ve yarımay şeklinde ince doğrayın.
- Domates, sarımsak ve kırmızı biberleri de küçük doğrayın.
- Baharat, yağ, sirke ve tuzu isteğinize göre ekleyin. Servis yapın.
Mevisiminde deli gibi yediğim salata!!!Çok faydali ve çok lezzetli.
YanıtlaSilYanlız köyde doğal naturel çıkanların tadı daha güzel oluyor sanki?Ben yemek için gene de köyde çıkmasını bekliyorum dörtgözle:))