Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Nisan 2012 Pazartesi

PEYNİRLİ - ZEYTİNLİ MUFFINLER


Günübirlik turlarımıza Gaziantep'le devam ediyoruz. Yarın yola çıkıyoruz. Arkadaşlarım yolda atıştırmak için kimbilir neler, neler hazırlıyorlardır. Ben de yolda yemek için tuzlu, küçük muffinler hazırladım. Her zaman uzun kek kalıbında yaptığım peynirli keke biraz yaratıcılık katarak değiştirdim. İçine siyah, yeşil zeytinler ve taze kırmızı biberler ekledim. Muffin kalıplarında pişirdim. Güzel bir sepete yerleştirdim. Muffinlerim yarın yolculuğa hazırlar.











MALZEMELER
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı tereyağ veya margarin (eritilmiş)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ
  • 1 su bardağı beyaz peynir (çatalla ezilmiş)
  • 1 çay bardağı doğranmış yeşil-siyah zeytin (küçük doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (küçük doğranmış)
  • Bir tutam dereotu  (küçük doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz (küçük doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatli kaşığı limon suyu
Üzerine:
  • Susam ve çörekotu


YAPILIŞI
  1. Yumurtaları mikserle iyice çırpın. 
  2. Yoğurdu ve kabartma tozunu ekleyip üzerine limonsuyu dökün köpüklensin, mikserle karıştırın.
  3. Kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ahşap kaşıkla karıştırın.
  4. Muffin kalıplarını yağlayın. Kağıtları yerleştirin ve hamuru tam dolmayacak şekilde kaşıkla yerleştirin.
  5. Üzerine susam ve çörekotu ekeleyip, 175 C'de  45 dk. üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 



1 yorum:

  1. tuzlu muffınleride tatlılar kadar severim ellerine sağlık çok güzeller canım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...