Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Nisan 2012 Cuma

SUSAMLI KURABİYE

Mis gibi kavrulmuş susam kokan, ağızda susamın ve cevizin büyüleyici aroması kalan bir kurabiye yedim. Tadı hala aklımda ve damağımda. Görüntüsü sade, asil ve çekici; şimdilerin moda deyimiyle cool görünümde. Öyle süslü, abartılı değil ama kendi tadından emin.
Bu kurabiyenin tarifini ismi gibi kendi de asil ve güzel gülen Sevgili Gülen Abla'dan aldım. Cool görünümlü  kurabiyelere ulaşmak için bu tarif tartışılmaz. 

MALZEMELER
  • 250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı beyaz susam
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

YAPILIŞI
  1. Tereyağ ve pudra şekerini elinizle iyice birbirine yedirin.
  2. Cevizleri çekmeden önce ölçün. Cevizleri tavada biraz kavurun. Rondoda ince çekin.
  3. Beyaz susamı da kavurun ve havanda kepertin. (Yani havanda dövün ama çok ezilmesin).
  4. Terayağ ve pudra şekeri karışımına hazırladığınız ceviz, susam, vanilya, kabartma tozunu ekleyin.
  5. En son alabildiği kadar unu da ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
  6. Elinizle yuvarlak toplar yapın va yassılaştırın.
  7. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 
  8. 175 C'de pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dk. pişirin.
  9. Kurabiyeler pişince tepsiden beyaz kağıt üzerine alın. Soğuyuncaya kadar kağıt fazla yağını alsın.
  10. Tabağa alın ve servis yapın. 


1 yorum:

  1. eminimki lezzetlidir mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım sevgilerimle:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...