Pikniklerde, yolculuklarda, kermeslerde kadınbudu köfte mutlaka yapılır. Sıcak da yenir, soğuk da yenir. Oğlum çocukluğunda çok sevdiği kadınbudu köftesini isteyince hemen yaptım. Hem tavada kızarttım, hem de fırına sürdüm ama tava kızartılanın lezzeti bambaşka oldu. Hangisini isterseniz onu yapın. Hafta sonu elinizde hazır köfte olsun. Bu arada yanına da domatesli bulgur pilavı yapıldı. Evdekiler kokuları duyunca çok sabırsızlandılar, köfteleri kapıştılar. İnanın fotoğrafları zar zor çekebildim.
MALZEMELER
- 750 gr. yağsız kıyma (yarısı dana, yarısı kuzu)
- 2 ortaboy soğan (çok küçük doğranmış)
- 1 çay bardağı pirinç (aida çay bardağı)
- 1 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
Köfteleri bulamak için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
YAPILIŞI
- Pirinçleri iyice yıkayın ve 2,5 çay bardağı suyla pişirin.
- Soğanları çok küçük doğrayın veya rendeleyin.
- Maydanozların saplarını alın, yapraklarını çok ince doğrayın.
- Kıymanın yarısını ocakta kısık ateşte suyunu salıp biraz çekinceye kadar kavurun.
- Kıymaları ve hazırladığınız malzemeleri bir kaba alın.
- Baharatları ekleyin ve iyice yoğurun.
- Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Buzdolabından kıymayı alıp iki parmak kalınlığında köfteler yapın.
- Yumurtaları bir kasede çırpın, unu da bir çukur tabağa alın.
- Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın.
- Tavada kızartın.
- Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın ve servis tabağına alın.
ailece çok sevdiğimiz bir köfte türü fırında hiç denemedim benim içinde kızartma tercihim elinize sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilYUMURTADAN BAŞKA BİRŞEYE BULAYAMAZMIYIZ
YanıtlaSilyumurtadan başka birşeye bulasak kızartmak için ben seviyorum ama yumurtaya alarjim var
YanıtlaSilYumurtaya alerjiniz varsa bir sey diyemeyecegim. Yumurta olmadan ayni lezzeti bulamazsiniz. Siz ev iyisi sade kizartmayi deneyin. Afiyet olsun sevgiler:))
SilSu ana kadar 3 cesit denedim sizin tariflerden ve hepsi tek kelime ile harika oldu. Su an evin ici mis gibi kokuyor yaptigim mozaik kekinden dolayi ve denemek icin sabirsizlaniyorum:) her tarifiniz harika... Simdi aklim kadinbudu koftede:) kizartma yapamiyorum maalesef firinda yapacagim, siz hic yaptiniz mi? biliyorum arada kesinlikle lezzet farki olacak ama yaparken dikkat etmem gereken herhangi bir puf noktasi var mi? yani una yumurtaya bulayim firin tepsisine dizeyim ve biraz kizgin firinda yapayim diye dusundum dogru mu dusundum :)
YanıtlaSilSayın Okyanus Otesi, öncelikle hoşgeldiniz. Blogumdan tarifleri beğenmiş ve deneyip başarılı olmuşsunuz. Ben de sizi tebrik ederim, ellerinize sağlık. Kadınbudu köfte sorunuza gelince, kızartmanın yerini bir şey tutmaz bunu siz de biliyorsunuz. Ama merakınızı gidermek için bir deneyin, sonucu da bana yazarsanız sevinirim; ben de şimdiye kadar kadınbudu köftesini kızartmadan ne yaptım ne de yedim. Klasik tatları ben olduğu gibi yemeyi seviyorum. Az yiyeyim ama şartıyla, yani kızartılacaksa kızartılsın (Kadınbudu Köfte), sarımsak eklenecekse eklensin (Cacık, Başkavurması'nın Yoğurdu), yağı olmalıysa eklensin (İçli Köfte) diyorum. Benim ağız tadım ve tercihim bu yönde...Sıcak ilginize teşekkür ederim, sevgiler Pırıl.
SilOncelikle tariflerinize bayiliyorum:) simdiye kadar denedigim hepsi harika oldu:) SImdi sira bunda fakat maalesef ben kizartma yiyemiyorum baktim firinda da yapmissiniz eminim kizartmanin lezzeti bambaska ama firinda yaparken herhangi bir puf noktasi var mi? ne kadar surede pisirdiniz? cevabiniza simdiden tesekkurler. :)
YanıtlaSilHiç kızartmadan yapmadım.... Sorry...
SilSiz yapınca bana da bildirin olur mu? Teşekkürler...