Davet sofralarının ana yemeği incik, usulünce yapılırsa
yumuşacık,
ağızda eriyen bir lezzette oluyor.
- 4 adet kuzu incik
- 10 adet kıska soğan
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızıbiber
- 1 adet yeşilbiber
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 2 adet defne yaprağı
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz tuz
- Biraz toz karabiber
- İncikleri bulamak için biraz un
YAPILIŞI
- İnciklerin fazla yağını alın .
- Una 1 kahve kaşığı tuz ve karabiber karıştırın ve incikleri bulayın
- İncikleri 2 kaşık tereyağında kızartın.
- Bir tencerede kalan tereyağını kızdırın sırasıyla kıska soğanları, kabak, havuç, kırmızı biber ve yeşil biberleri soteleyin.
- Defne yaprağı, tane karabiber ve tuz ekleyin.
- Kızartılan incikleri de ekleyip, etlerin üzerini iki parmak geçinceye kadar sıcak su koyun.
- İncikler pişince fırına dayanıklı bir borcam veya benzeri çukurca bir tabağa alın. Tenceredeki sosundan ve yağından üzerini örtmeyecek kadar alın.
- Fırında üzeri biraz kızarıncaya kadar 15-20 dk. kadar tutun ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder