Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Nisan 2012 Cumartesi

FIRINDA KUZU İNCİK



Davet sofralarının ana yemeği incik, usulünce yapılırsa yumuşacık,
 ağızda eriyen bir lezzette oluyor. 



MALZEMELER
  • 4 adet kuzu incik
  • 10 adet kıska soğan
  •  2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  •  2 adet defne yaprağı
  •  4 yemek kaşığı tereyağı
  •  Biraz tuz
  •  Biraz toz karabiber
  •  İncikleri bulamak için biraz un


YAPILIŞI
  1. İnciklerin fazla yağını alın .
  2. Una 1 kahve kaşığı tuz ve karabiber karıştırın ve incikleri bulayın 
  3.  İncikleri 2 kaşık tereyağında kızartın.
  4. Bir tencerede kalan tereyağını kızdırın sırasıyla kıska soğanları, kabak, havuç,  kırmızı biber ve yeşil biberleri soteleyin.
  5. Defne yaprağı, tane karabiber ve tuz ekleyin. 
  6. Kızartılan incikleri de ekleyip, etlerin üzerini iki parmak geçinceye kadar sıcak su koyun.                      
  7. İncikler pişince fırına dayanıklı bir borcam veya benzeri çukurca bir tabağa alın.  Tenceredeki  sosundan ve yağından üzerini örtmeyecek kadar alın.
  8. Fırında üzeri biraz kızarıncaya kadar 15-20 dk. kadar tutun ve servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...