Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Nisan 2012 Çarşamba

ISPANAKLI TART


Yeşil, yeşil, yeşil...Yeşilden vazgeçmeyerek ıspanak kullanıyorum. Ispanak herşeye yakışıyor, lezzete lezzet katıyor ve sağlıklı bir sebze. 
Çocuklar ıspanaklı tart istedi ve anında yapılıyor. Üzeri kapalı, içinden çıkacak ıspanak ve dil peynirinin birlikteliği beşamel sosla olunca yemesi dayanılmaz oluyor. Ispanak mevsimi geçmeden bu tartı mutlaka deneyin. 




MALZEMELER

Hamuru:
  • 250 gr. tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Biraz tuz
  • Aldığı kadar un

Üzerine:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Haşhaş, susam veya çörekotu
  • 26 cm.lik kelepçeli kalıp

İçi:
  • 3 deste ıspanak
  • 1 paket dil peyniri  (200 gr. sütaş veya bahçıvan)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz


YAPILIŞI
  1. Hamuru için olan malzemeleri sırasıyla karıştırın.
  2. Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Üzeri için hamurun 1/3'ünü ayırın.
  4. Kalıbı yağlayıp 2/3 hamuru merdaneyle açın, taban ve kenar yapın. 
  5. Ispanaklı içi yerleştirin. 
  6. Üzerine birer parmak kalınlığında uzun uzun doğranmış dil peynirini yerleştirdikten sonra 1/3 hamuru da merdaneyle açıp üzerine yerleştirin.
  7. Kenarlarını dikkatlice ıspanakların görünmeyeceği şekilde birleştirin.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpin.
  9. 175 C'de üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.

İçi:
  1. Ispanakların yaprak kısımlarını alın. İri iri doğrayın.
  2. Üzerine sıcak su dökün, iyice sıkın yeşil suyu aksın.
  3. Bir küçük tencerede yağı ve unu çok az kavurun, sütü ekleyip biraz kaynatın. 
  4. Tuz ve karabiberini ekleyin ve ocaktan alın. Beşamel sosunuzu hazırlamış oldunuz.
  5. Ispanaklarla  beşamel sosu karıştırın, soğuyunca tart hamuru üzerine yerleştirin.




3 yorum:

  1. Merhaba,
    Görüntüsü çok iştah açıcı,eminim tadı da öyledir.En kısa zamanda, ıspanaklar geçmeden denemek istiyorum ben de.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım çok ezzetli görünüyor mutlaka denemek istiyorum sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...