Çocuklar ıspanaklı tart istedi ve anında yapılıyor. Üzeri kapalı, içinden çıkacak ıspanak ve dil peynirinin birlikteliği beşamel sosla olunca yemesi dayanılmaz oluyor. Ispanak mevsimi geçmeden bu tartı mutlaka deneyin.
Hamuru:
- 250 gr. tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
- 1 kahve fincanı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Biraz tuz
- Aldığı kadar un
Üzerine:
- 1 adet yumurta sarısı
- Haşhaş, susam veya çörekotu
- 26 cm.lik kelepçeli kalıp
İçi:
- 3 deste ıspanak
- 1 paket dil peyniri (200 gr. sütaş veya bahçıvan)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Hamuru için olan malzemeleri sırasıyla karıştırın.
- Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Üzeri için hamurun 1/3'ünü ayırın.
- Kalıbı yağlayıp 2/3 hamuru merdaneyle açın, taban ve kenar yapın.
- Ispanaklı içi yerleştirin.
- Üzerine birer parmak kalınlığında uzun uzun doğranmış dil peynirini yerleştirdikten sonra 1/3 hamuru da merdaneyle açıp üzerine yerleştirin.
- Kenarlarını dikkatlice ıspanakların görünmeyeceği şekilde birleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpin.
- 175 C'de üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
İçi:
- Ispanakların yaprak kısımlarını alın. İri iri doğrayın.
- Üzerine sıcak su dökün, iyice sıkın yeşil suyu aksın.
- Bir küçük tencerede yağı ve unu çok az kavurun, sütü ekleyip biraz kaynatın.
- Tuz ve karabiberini ekleyin ve ocaktan alın. Beşamel sosunuzu hazırlamış oldunuz.
- Ispanaklarla beşamel sosu karıştırın, soğuyunca tart hamuru üzerine yerleştirin.
Harikaydı. :)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilGörüntüsü çok iştah açıcı,eminim tadı da öyledir.En kısa zamanda, ıspanaklar geçmeden denemek istiyorum ben de.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle:)
eline sağlık canım çok ezzetli görünüyor mutlaka denemek istiyorum sevgiler:)
YanıtlaSil