Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Nisan 2012 Cuma

HAŞHAŞLI KEK

Haşhaşı kekin içinde severseniz tam size göre bir tarif. 
Portakalla haşhaş birlikteliğini bir deneyin.


  Çıtır çıtır haşhaşları yemek çok keyifli.
Tabii ben diyette olduğum için bu aralar sadece bakmakla yetiniyorum.



MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 3/4 su bardağı haşhaş (mavi haşhaş)
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet portakal suyu
  • 2 portakal kabuğu rendesi veya 1 limon rendesi
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu

Şurubu:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su veya portakal suyu
YAPILIŞI

  1. Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.
  2. Kalan malzemeleri ekleyip spatula veya ahşap bir kaşıkla karıştırın.
  3. Yağlanmış unlanmış kek kalıbında 175 C'de 45-50 dk. pişirin.
  4. Kek sıcakken soğumuş şurubunu dökün. 
  5. Şurubunu çekinceye kadar kek kalıbında kalsın. (4-5 saat)
  6. Verilen ölçü dikdörtgen kek kalıbı içindir. Kek kalıbı ölçüsü 11 x 27x 8 cm.

Şurubu:

  1. Malzemeleri karıştırıp, ocakta bir kaç taşım kaynatın. 
  2. Soğuk kullanın.



2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...