MALZEMELER
- 250 gr. taze mantar
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı kaşar loru veya lor peyniri
- 2 yemek kaşığı küçük doğranmış mantar sapları
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Mantarların üzerine birer parça tereyağ
YAPILIŞI
- Mantarları yıkayın, temizleyin ve beyaz havlu kağıt ile kurulayın. Saplarını dikkatlice ortalarından alın. Yağlanmış fırın kabına mantarların içi yukarı gelecek şekilde dizin. Saplarını küçük doğrayın.
- Kaşar peyniri, kaşar loru, mantar sapları, sarımsak, karabiber ve gerekirse tuzu karıştırın.
- Mantarların içine doldurun. Her mantarın üzerine bir parça tereyağ yerleştirin.
- 200 C'de ısıtılmış fırında 10-15 dk. pişirip sıcak halde servis yapın.
*Mantarların içini farklı malzemelerle de doldurabilirsiniz.
Bu tarifi ben de yapiyorum. Hakikaten can kurtaranlardan. Herkes de cok seviyor. Ellerine saglik
YanıtlaSilBenimde sık sık yaptığım çok sevdiğim bir aperatifdir
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler