Çok eski tariflerden birini hatırladım. O zamanlar krema piyasada yoktu. Peynirli tartı krema olmadan süt, yumurta ve peynir kullanarak yapıyorduk. Burada iyi cins peynirleri kullanmak çok önemli. Peynir salamura köy peyniri, dil peyniri, kaşar peyniri olabilir; şöyle künefe peyniri gibi sünen cinsten. Hatta birkaç cinsi karıştırmak daha iyi sonuç veriyor. İşte kremadan kaçanlara güzel bir tart tarifi...
Hamuru İçin:
- 200 gr. tereyağ veya margarin
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 15 çorba kaşığı kekun (Dr. Oetker Sade Kek karışımı Tatlı-Tuzlu)
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı peynir (beyaz, kaşar, köy peyniri karışımı)
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam dereotu veya fesleğen
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 4-5 ince halka dilimlenmiş kırmızı biber
- Fırını 180 C'de ısıtın.
- Unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Tereyağını ve yoğurdu ortasında karıştırıp unu azar azar kenarlardan alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluşturun. Gerekirse 1-2 kaşık un ekleyin.
- Büyük yuvarlak Borcam'ı yağlayın ve hamuru içine taban ve kenar olacak şekilde yerleştirin. Kenarlarını iki parmak ucunuz ile şekillendirin. Hazırladığınız kalıbı buzdolabında tutun.
- İçi için, peynirin fazla tuzu varsa suda 15-20 dk. ıslayın, sonra iyice süzün. Peynirleri çatal ile ezin veya rendeleyin.
- Tartı hazırlamadan önce Borcam'ı buzdolabından çıkartın.
- Yumurtaları derin bir kapta çatal ile çırpın. İçine sütü ve karabiberi ekleyip çırpın. Peyniri ve ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın.
- Borcam'daki hamurun üzerine karışımı dökün. Üzerine ince dilimlenmiş domates, yeşil biber ve kırmızı biberleri yerleştirin.
- Isıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45-50 dk. pişirin.
- Sıcak halde servis yapın.
ımmm cok güzel kahvaltıda ne güzel olur ellerıne sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBu tart tam benim oğlumun damak zevkine uygun peynir ve domatesi çok sever eline sağlık
YanıtlaSilmımmm nefis görünüyor,eline sağlık...
YanıtlaSilAma olmaz ki, yine açım ve çokkkk canım çekti yafu :)
YanıtlaSilEnfes görünüyor. sıcak sıcak yemeli. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor pek severim,sizde şahane yapmışsınız ellerinize sağlık..
YanıtlaSil