Sofralarımızda tadı hafif, mis gibi portakal aromalı bir tatlı bulunsun istiyoruz. Haşhaşlı portakallı revani yaparak bu isteğinize kavuşabilirsiniz. Haşhaş çıtır çıtır; bir de portakal aromasıyla olunca lezzet unutulmaz oluyor. Uzun yaz günlerinde buzdolabından sofralara soğuk soğuk getirip zevkle yiyoruz. Üzerine isterseniz kaymak, kaymaklı krem şanti veya dondurma eşlik edebilir.
Yeğenimin önerisiyle kaymaklı kremşanti ve hindistan cevizini karıştırıp tatlının üzerine sürdüm ve nefis bir tat elde ettim. Kremşantili fotoğrafını çekemeden tatlı yendi ve bitti :((
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı irmik (selva portakallı irmik)
- 1 çay bardağı haşhaş
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal rendesi
Şurubu
- 5,5 çay bardağı şeker
- 7 çay bardağı su
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı limonsuyu
YAPILIŞI
- Yumurta, şeker ve vanilyayı mikser yardımı ile iyice çırpın.
- Sırası ile malzemeleri ekleyin. Tahta kaşık veya spatula ile karıştırın.
- Yağlanmış, unlanmış 24 cm.lik kelepçeli kalıpta 175 C'de üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dk. pişirin.
- Pişen tatlıyı kalıptan çıkarın ve soğuk şurubu üzerine dökün.
- Soğuyunca üzerine isterseniz kremşanti ve hindistancevizini karıştırıp sürün.
- Tatlıyı buzdolabında tutun ve soğuk servis yapın.
Şurubu:
- Şeker ve suyu 10 dk. kaynatın.
- Limon suyunu ve portakal suyunu ekleyin, kaynadıktan 2 dk. sonra ocaktan alın.
- Şurubu buzdolabında bekletin.
- Sıcak tatlının üzerine dökün.
** Portakallı irmik bulamazsanız sade irmik kullanabilirsiniz.
Çok sevdiğim bir tatlıdır. Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilhımmm ne güzelde kabarmış,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilPırılcım bayıldım çok güzel görünüyor..ellerine sağlık..
YanıtlaSilPırılcım ellerine sağlık..bayıldım ,çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilNasıl güzel kızarmış. Kaymaklı şanti ve hindistan cevizi önerinizi deneyeceğim nefistir eminim..
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Harika bir tatlı..
YEMEK SEVDAM (ELİF),
YanıtlaSilanne eli gibi,
nursen aksoy,
Hülya,
Ziyaretinize ve yorumlarınıza çok teşekkür ederim.
Denedim , cok güzel oldu. Sadece biraz fazla tatlı, bir dahakine serbetteki şekeri 3 br yaparım. Teşekkürler
YanıtlaSilpek güzel denerim bunu ben
YanıtlaSil