Böreklerimin yanında mutlaka komposto yaparım.
Kompostoyu elmalı yaparken içine çubuk tarçın ve karanfil attım.
Elmalar kaynarken o mis tarçın ve karanfil kokusu mutfağıma doldu.
Tarçın doğal bir şeker (insülin) dengeleyicisi. Doğa bizlere herşeyi sunuyor. Yeter ki biz faydalanmasını bilelim.
- 2 adet orta boy sert elma
- 1 avuç kuru izmir üzümü
- 2 parça çubuk tarçın
- 5-6 adet karanfil
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 limon suyu
YAPILIŞI
- Elmaları küçük doğrayın.
- Bir tencereye elmaları, kuru üzümleri, tarçın, karanfil, 4 su bardağı suyu ve şekeri koyun. 10 dk. kadar kaynatın.
- Ocaktan alın. Soğuyunca 1 limon suyunu ekleyin. Buzdolabına alın.
- Böreklerle birlikte soğuk servis yapın.
** Bezelyeli Bohça Böreği Elmalı Kompotoya eşlik etti.
ellerine sağlık canım..nefiss görünüyor..sevgiler..hayırlı günler:))
YanıtlaSilsoğuk olacak...
YanıtlaSiltarçın ve elma kokusuna bayılırım... ellerinize sağlık
Komposto nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSilfatoşun mutfağından...,
YanıtlaSilFincan Teyze,
YEMEK SEVDAM (ELİF),
Değerli yorumlarınıza teşekkür ederim.