Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Ağustos 2012 Perşembe

ELMA KOMPOSTOSU

Böreklerimin yanında mutlaka komposto yaparım.
Kompostoyu elmalı yaparken içine çubuk tarçın ve karanfil attım.
Elmalar kaynarken o mis tarçın ve karanfil kokusu mutfağıma doldu. 
Tarçın doğal bir şeker (insülin) dengeleyicisi. Doğa bizlere herşeyi sunuyor. Yeter ki biz faydalanmasını bilelim. 



MALZEMELER

  • 2 adet orta boy sert elma
  • 1 avuç kuru izmir üzümü
  • 2 parça çubuk tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 limon suyu

YAPILIŞI

  1. Elmaları küçük doğrayın. 
  2. Bir tencereye elmaları, kuru üzümleri, tarçın, karanfil, 4 su bardağı suyu ve şekeri koyun. 10 dk. kadar kaynatın.
  3. Ocaktan alın. Soğuyunca 1 limon suyunu ekleyin. Buzdolabına alın.
  4. Böreklerle birlikte soğuk servis yapın.

** Bezelyeli Bohça Böreği Elmalı Kompotoya eşlik etti.




4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..nefiss görünüyor..sevgiler..hayırlı günler:))

    YanıtlaSil
  2. soğuk olacak...
    tarçın ve elma kokusuna bayılırım... ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Komposto nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. fatoşun mutfağından...,
    Fincan Teyze,
    YEMEK SEVDAM (ELİF),
    Değerli yorumlarınıza teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...