MALZEMELER
- 1 kase pirinç (400 gr.)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 kase sıcak su
- 1 adet knorr tavuk tablet
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- 1 adet havuç
- 3-4 yemek kaşığı konserve bezelye
- Islamak için bir miktar sıcak su
YAPILIŞI
- Pilavı pişirmeden 2-3 saat önce pirinci yıkayın ve sıcak su ile ıslayın.
- Havucu haşlayın ve küçük küp halinde doğrayın.
- Pilavı pişireceğiniz tencerede tereyağı eritin. Pirinçleri yıkayıp süzüp yağda 1-2 dk. çevirin. Şekeri ekleyin.
- Ölçülü sıcak suyu, tableti, gerekiyorsa tuzu, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve pişirin.
- Pişince 2 kaşık zeytinyağını ekleyin ve ocaktan alın.
- Üzerini beyaz kağıt havlu ile örtün ve pilavı 10 dk. dinlendirin.
- Sıcak servis yapın.
** Pilavı geniş tabanlı teflon tencerede pişirirseniz pirinçler rahat açılır. Pilavınız tane tane olur.
oğluşumun enn sevdiği pilavdır,harika görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilBende sebzeli pilavı çok severim. Şu görüntüye bak muhteşem.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
İyi Bayramlar...
çok güzel bir yemek olmuşcanım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilanne eli gibi,
YanıtlaSilYEMEK SEVDAM (ELİF),
mutfagabuyrun,
Zarif ziyaretinize ve yorumlarınıza çok teşekkür ederim.
Herkese iyi bayramlar.
Sade pilavı ne kadar sevmiyorsam garnitürlü olanlara da o kadar bayılırım. Dereotu da koyuyorum ben bazen yakışıyor bezelye ve havuca.. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK TATLIM ÇOK SEVERİZ.
YanıtlaSilsevgili pırıl;
YanıtlaSilevet bak gördün mü ne kadar lezzetli görünüyor kızımın en sevdiği pilavdır bu
ben zaten sizin siteye uğrarım değişik yemekler denemek istediğim de bende sizin paylaşımlarınıza bayılıyorum
sevgiyle...
Hülya,
YanıtlaSilZaman zaman ben de dereotu ekliyorum, teşekkürler.
bir kase lezzet,
YüReKTeN DaMLaLaR,
Ziyaretlerinize çok teşekkür ederim.
gerçekten fevkalade görünüyor... inanıyorum ki tadı da öyledir.
YanıtlaSilbu da benim sebzeli pilav tarifim :)
incelerseniz çok sevinirim.