Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Ağustos 2012 Çarşamba

FISTIKLI HUMUS

İftariyelik olarak humus çok besleyici ve lezzetli bir yiyecek. Üzerinde de tereyağında kızarmış fıstıklar; bir de sıcak pide ile olunca yeme de yanında yat.



MALZEMELER

  • 1 küçük kase nohut (170 -180 gr.)
  • 3/4 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 2 diş sarımsak  (dövülmüş)
  • 1 çay bardağı su
  • 1-2 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık veya yer fıstığı

YAPILIŞI

  1. Nohutu 10-12 saat kadar suya ıslayın. Kabaran nohutları düdüklü veya normal tencerede pişirin.
  2. Pişen nohutları rondo veya benzeri bir alet yardımı ile ezin.
  3. Nohutlar ile tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz ve yarım çay bardağı suyu karıştırın. Gerekirse kalan suyu da ekleyin. Humusun katılığını tercihinize göre oluşturun. Su miktarını isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  4. Hazırladığınız humusu bir servis tabağına alın.
  5. Fıstıkları zeytinyağında pembeleştirin. Üzerine tereyağını da ekleyin ve fıstıklar ile birlikte humusun üzerine dökün.
  6. Sumak, kimyon, acı pulbiber, maydanoz ile süsleyin; bekletmeden servis yapın.






4 yorum:

  1. .ellerine sağlık canımm..sevgiler..hayırlı geceler:))

    YanıtlaSil
  2. Fatoşcum, teşekkürler ve sana da hayırlı geceler olsun:))

    YanıtlaSil
  3. Ben de humus severler gurubundanım:)
    Bu nefis görünümlü ve lezzetli humus için ellerine sağlık canım.
    Ayrıca bloğun çok güzel lezzetler ve görselliklerle dolu.Bunun için de ellerine emeklerine sağlık:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Dün yedik Hatay Haskral Sofrasında :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...