MALZEMELER
- 1 küçük kase nohut (170 -180 gr.)
- 3/4 su bardağı tahin
- 1 çay bardağı limon suyu
- 2 diş sarımsak (dövülmüş)
- 1 çay bardağı su
- 1-2 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık veya yer fıstığı
YAPILIŞI
- Nohutu 10-12 saat kadar suya ıslayın. Kabaran nohutları düdüklü veya normal tencerede pişirin.
- Pişen nohutları rondo veya benzeri bir alet yardımı ile ezin.
- Nohutlar ile tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz ve yarım çay bardağı suyu karıştırın. Gerekirse kalan suyu da ekleyin. Humusun katılığını tercihinize göre oluşturun. Su miktarını isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
- Hazırladığınız humusu bir servis tabağına alın.
- Fıstıkları zeytinyağında pembeleştirin. Üzerine tereyağını da ekleyin ve fıstıklar ile birlikte humusun üzerine dökün.
- Sumak, kimyon, acı pulbiber, maydanoz ile süsleyin; bekletmeden servis yapın.
.ellerine sağlık canımm..sevgiler..hayırlı geceler:))
YanıtlaSilFatoşcum, teşekkürler ve sana da hayırlı geceler olsun:))
YanıtlaSilBen de humus severler gurubundanım:)
YanıtlaSilBu nefis görünümlü ve lezzetli humus için ellerine sağlık canım.
Ayrıca bloğun çok güzel lezzetler ve görselliklerle dolu.Bunun için de ellerine emeklerine sağlık:)
Sevgiler...
Dün yedik Hatay Haskral Sofrasında :)
YanıtlaSil