Yeşil pilav??? Firik resmen yeşil bir pilav. Buğdaydan yapılan lezzetli ve is kokulu muhteşem bir yiyecek. Hani, füme denilen tat vardır ya onun pilava uygulanışı diyebiliriz. Firik, olgunlaşmamış buğdayın yeşil halinin ateşte kavrulması ile yapılıyor. İlk yediğimde çok sevdim ve o günden bu yana mutlaka tereyağında kızarmış tavuk yanında firik pilavını pişirir oldum.Benim gibi çocuklarım da bu lezzeti çok severler ve isterler. Ramazanda oğlum çok istedi ve pişirildi.
Nohutlu şehriyeli bu muhteşem lezzetli pilavı pişirmek istiyorsanız, öncelikle firik almalısınız. Ben firiği Gaziantep'ten almıştım. Büyük marketlerde veya bakliyatçılarda bulabilirsiniz.
MALZEMELER
- 1 kase firik
- 2-3 yemek kaşığı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı tel şehriye
- 2 kase sıcak su
- 1 adet tavuk tablet (knorr kullanıyorum)
- 100 gr. tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
YAPILIŞI
- Zeytinyağında tel şehriyeleri kızartın.
- Üzerine tereyağının yarısını ekleyin.
- Firiği yıkayın. Firiği yağın içinde kavurun.
- Nohutları ve sıcak suyu üzerine ekleyin. Tuzunu ekleyin.
- Önce kuvvetli ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
- Kalan tereyağını tavada kızdırın ve pişen pilavın üzerine aktarın.
- Pilavı karıştırın. Üzerine beyaz kağıt havlu koyun ve pilavı dinlendirin.
- 15-20 dk. sonra pilavı servis yapın.
** Firik cinsleri farklılık gösterebilir. Kaliteli ve iri taneli bulmaya çalışın.
*** Tablet yerine tavuk suyu kullanabilirsiniz. O zaman sıcak su yerine sıcak tavuksuyunu ölçün ve kullanın. Tableti kullanmayın.
*** Tavuk tabletleri tuzlu olabiliyor. Tuz eklemenizi tablet kullanırken fazla yapmayın.
Pırılcım iyiki istemiş oğlum,gözümüz gönlümüz açıldı..ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım sık yapmasamda çok severim..
YanıtlaSilçok değişik ve g,üzelbir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok merak ettiğim bir pilav,denemeyi çok istiyorum bakalım benimki de yeşil olacak mı :) Ellerinize sağlık,sevgiler!
YanıtlaSilbenim çocuklugumun pilavıdır.ama artık marketlerde bulamadıgım için yapamıyorum.ellerine saglık.
YanıtlaSilçok besleyiçi bir tarif bende çok severim eline sağlık
YanıtlaSilÇokleziz görünüyor ve ayrıca teşekkürler akşama ne yapacağımı buldum :) sevgiler kocaman öpüyorum
YanıtlaSilWay vay vay, o kadar güzel görünüyor ki :))
YanıtlaSilNurşencim,
YanıtlaSilanne eli gibi,
mutfagabuyrun,
Simge Keskin,
Eylemin mutfagı,
kardelen sezgin,
FERİDECO,
A.O Bolat,
İlgili yorumlarınıza çok teşekkür ederim.
normal bulgurdan olmaz mı bu arkadaşlar.
YanıtlaSil