Mübarek Kadir Gecesi için irmik helvası yaptım.
Farklı değil, bildiğiniz bir tarif ama yine de nasıl yaptığımı sizlerle paylaşmak istedim.
** İrmiği bir kase ile ölçüp şekeri ve suyu ölçüsüne göre ayarlıyorum.
MALZEMELER
- 1 paket irmik (500 gr.)
- 2 yemek kaşığı un
- 125 gr. tereyağ
- 125 gr. margarin
- 1 paket irmik kadar şeker (şekeri 2-3 yemek kaşığı arttırabilirsiniz)
- 1 paket irmik kadar su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
YAPILIŞI
- Şeker ve su ocakta kaynatılır ve hemen ocaktan alınır.
- İrmik ile un, tereyağ ve margarin ile orta ateşte devamlı karıştırılarak ocakta kavrulur. (Yaklaşık 20-25 dk. sürer)
- Hazırlanan şurup üzerine dökülür.
- Şurubunu çekinceye kadar ocakta pişirilir.
- Bazen irmiğin cinsinden dolayı irmik yeterince açılmaz ise 1-2 kaşık sıcak su eklenebilir.
- Pişen helva biraz dinlendirilir.
- Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık (yerfıstığı veya ceviz) serpilip servis yapılır.
Harikasın Piril ablacim , annem bugün helva yapacaktı, bu tarif harika oldu, Cook teşekkürler , hayırlı kandiller...
YanıtlaSilcanım benim ellerine sağlık.
YanıtlaSilseninde kandilin mübarek olsun...
bu gecede helva kavrulur eline sağlık geçen mübarek olsun
YanıtlaSilhelva nefis görünüyor,canım çekmedi değil :)kadir gecen mübarek olsun...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, içinde dondurmayla hayal ediyorum şu anda :))
YanıtlaSilEllerine sağlık, hayırlı kandiller..
Nurselcim, sana da hayırlı kandiller.
YanıtlaSilbir kase lezzet,
kardelen sezgin,
anne eli gibi,
Hülya,
Hepimizin kandili mübarek olsun.
ayılırım irmik helvasına hele böylesine ellerine sağlık Pırılcm
YanıtlaSil