Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Ağustos 2012 Perşembe

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE

Küçük büyük hepimizin sevdiği köfteyi bu kez fırında salçalı pişirdim. Fırında rahatlıkla yapabileceğiniz sebzeli köftede patates ve bezelye kullandım. İsterseniz et köftesi yerine pirzola veya  tavuk da kullanabilrsiniz.
Önermesi benden, uygulaması sizden!!!



MALZEMELER

Et Köftesi İçin:

  • 250 gr. kuzu kıyma 
  • 250 gr. dana kıyma
  • 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 3-4 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu veya kuru ekmek içi
  • 1tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1-2 çay kaşığı tuz

Sebzeleri İçin:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 5-6 yemek kaşığı konserve bezelye
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 1-2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 100 gr. tereyağ

YAPILIŞI

  1. Et köftelerin malzemelerini karıştırın, yoğurun. Buzdolabında biraz beklettikten sonra köfte için yuvarlak şekil verip bastırın.
  2. Sebzeler için, patatesleri halka doğrayın. 
  3. Biberleri uzun doğrayın. 
  4. Domates dışındaki malzemeleri geniş bir kapta karıştırın.
  5. Dikdörtgen borcamı yağlayın. Karışan sebzeleri borcama yayın.
  6. Üzerine hazırladığınız et köftelerini dizin.
  7. Domatesleri soyun ve ince halkalar halinde sebzeler ve köftelerin üzerine yerleştirin.
  8. Tereyağını küçük parçalar halinde köftelerin ve domateslerin üzerine koyun.
  9. İçine 1 su bardağı su dökün ve alüminyum ile kapatın.
  10. 20 dk. üzeri kapalı, dahasonra üzeri açık olacak şekilde 200 C'de pişirin.
  11. Pişerken köfteleri ara ara çevirin; arada suyunu kaşık yardımıyla üzerine dökün, köftelerin her yeri iyice kızarsın.  




2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...