Kıtır kıtır kızarmış hamur lokmaları
MALZEMELER
- 1 su bardağı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 orta boy soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 parça kemikli et veya et veya tavuk suyu bulyon
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
İstenirse: (opsiyonel)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- Küçük bir tavada unu yağ ile pembeleştirin. Soğuyunca çorbaya karıştırın.
* * * * *
- 50 gr. margarin
- 50 gr. su
- Biraz tuz
- Alabildiği kadar un
- Kızartmak için sıvıyağ
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI
- Yağda kemikli eti soteleyin.
- Soğanı küp küp doğrayıp ekleyin, soteleyin.
- Biber salçasını ekleyin, yağda ezin, karışsın.
- Havuç ve biberi küp doğrayıp ekleyin, sotelemeye devam edin.
- Pirinçleri, mercimekleri, tuzu ve yeterince su ekleyin. Kaynamaya birakın. Gerekince sıcak su ekleyin. kemikli et kullanmıyorsanız et veya tavuk bulyonu ekleyin.
- Mercimekler ve pirinçler iyice pişince ocaktan alın.
- Kemikli eti içinden alın ve el blender'ı ile çırpın.
- İsterseniz tereyağ ve unu kavurun. Karışım soğuyunca çorbadan bir-iki kepçe alarak un ve tereyağını karıştırın. Çorba kaynarken azar azar ekleyin hızlıca karıştırın. Topaklanmalar olursa blender ile çırpın.
- Üzeri için tereyağı ocakta kızdırın. Önce kırmızı biberi sonra da kuru naneyi içine atın karıştırın; bekletmeden çorbanın üzerine dökün.
Kıtır Hamur:
- Malzemeler ile yumuşacık hamur yapın.
- Tezgahta hamuru uzun çubuklar yapın. Bıçakla birer küçük parça olacak şekilde kesin ve sıvıyağda kızartın.
- Çorbayı tabağa alıp içeceğiniz zaman, üzerine birkaç parça serpin ve bekletmeden servis edin.
Canım ellerine sağlık,nasılda içilir o miss gibi havada..sıcak sıcak..nefis görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
YanıtlaSilkıtır hamurlarda pek güzel duruyor,al çerez gibi ye eline sağlık
YanıtlaSil