Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Ağustos 2012 Çarşamba

YAYLA ÇORBASI

Bol protein yüklü Yayla Çorbası sevilen bir çorbadır. Belki de Yayla Çorbasına yoğurt çorbası denilmesi lazım, çünkü içinde bol yoğurt var. Bu çorba ekşi yoğurtla daha lezzetli oluyor.


 Çorbayı yaparken içine mutlaka nohut gibi minik et köfteleri hazırlarım. Bu çorbayı pişirirken devamlı karıştırmak gerekiyor. Aksi halde yoğurt kesilir.


MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 500 gr. süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • 2/3 çay bardağı pirinç
  • 150 gr. kıyma
  • Yeterince su  (6 -7 su bardağı)
  • 1 paket knorr tablet 
  • Karabiber
  • 3 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 3 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • 1 limon suyu
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI

  1. Kıymayı biraz tuz , karabiber, kırmızıbiber ile karıştırın. Nohut büyüklüğünde yuvarlayın. Küçük bir teflon tavada 1 yemek kaşığı yağ ile köfteleri pişirin. Çorbada kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  2. Yumurta, un, süzme yoğurt ve 3-4 bardak suyu blender ile çırpın. 
  3. Bir tencereye alın, pirinci, nohutu ve knorr tableti ekleyin, devamlı karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın. Çorba koyulaşırsa su ekleyin. 
  4. Pirinçler açılıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Gerekiyorsa su pişerken ekleyin. 
  5. Tuzunu atın. Kaynadıktan sonra karıştırmayı birakabilirsiniz, aksi halde çorba kesilir.
  6. Minik et köftelerini ekleyin birkaç taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  7. Yoğurt ekşi değil ise limonsuyu ekleyin.
  8. Üzerine tereyağı kızdırın; önce kırmızı pulbiberi  sonra kuru naneyi atın karıştırıp çorbanın üzerine dökün.
  9. Sıcak servis yapın.

** Tablet kullanmak istemezseniz et suyu veya tavuk suyu hazırlayıp kullanabilirsiniz.






8 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...