Yanına da sebzeli pilav yapın. O kadar!!!
MALZEMELER
- 12 adet derili ve kemikli tavuk but (baget şeklinde)
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 15 adet kıska soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
- Biberleri uzun doğrayın.
- Sarımsakları, domatesi küçük doğrayın.
- Tereyağ hariç butlarla bütün malzemeleri karıştırın ve fırın kabına yerleştirin.
- Tereyağını parçalar halinde üzerine dizin.
- Üzerine 1 çay bardağı su dökün.
- 200 - 220 C'de 1-1,5 saat kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
** Pişerken ara ara bir kaşıkla suyundan üzerine gezdirirseniz, tavuklar iyice kızarır.
***Üzerinin fazla kızarmaması için alüminyun ile kapatabilirsiniz.
Canım nasılda güzel kızarmışlar..Mis gibi kokusu yukarıya kadar geldi..ellerine sağlık..
YanıtlaSilNefis olmuş nar gibi kızarmış ellerinize sağlık..
YanıtlaSilharika olmuş, yarınki iftar menüm belli oldu, çook teşekkürler...
YanıtlaSilharika olmuş gerçekten pırıl ablacım, yarınki menüm belli oldu...
YanıtlaSilNurşencim teşekkür ederim.
YanıtlaSilHaticecim,
Nurselcim,
Beğenmenize çok teşekkür ederim.