Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Ağustos 2012 Çarşamba

FIRINDA TAVUK BUT

Çok kolay, pratik ve vakit almayan bir fırın yemeği yapmak istiyorsanız; tavuk butlarını alın, hazırlayacağınız sosla karıştırın ve fırın kabına yerleştirin. Yemekten önce fırına atın, pişsin. 
Yanına da sebzeli pilav yapın. O kadar!!!



MALZEMELER
  • 12 adet derili ve kemikli tavuk but (baget şeklinde)
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 15 adet kıska soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI

  1. Biberleri uzun doğrayın.
  2. Sarımsakları, domatesi küçük doğrayın.
  3. Tereyağ hariç butlarla bütün malzemeleri karıştırın ve fırın kabına yerleştirin.
  4. Tereyağını parçalar halinde üzerine dizin.
  5. Üzerine 1 çay bardağı su dökün.
  6. 200 - 220 C'de 1-1,5 saat kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 

** Pişerken ara ara bir kaşıkla suyundan üzerine gezdirirseniz, tavuklar iyice kızarır.
***Üzerinin fazla kızarmaması için alüminyun ile kapatabilirsiniz.







5 yorum:

  1. Canım nasılda güzel kızarmışlar..Mis gibi kokusu yukarıya kadar geldi..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş nar gibi kızarmış ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. harika olmuş, yarınki iftar menüm belli oldu, çook teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş gerçekten pırıl ablacım, yarınki menüm belli oldu...

    YanıtlaSil
  5. Nurşencim teşekkür ederim.
    Haticecim,
    Nurselcim,
    Beğenmenize çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...