Şeftalilerin mevsimindeyken istediğim pastaları birer birer yapıyorum. Bugün de bir tart yapmak istedim. Altı tereyağlı bisküvi tadında, üzeri mevsimin şeftalileri ve ikisini birleştiren nefis bir krema.
Şeftalilerin mevsiminde bu lezzetli tartı mutlaka yapın.
MALZEMELER
Tart Hamuru:
- 1,5 su bardağı un
- 125 gr. tereyağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 24 cm.lik tart kalıbı
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- İsterseniz 1 tatlı kaşığı badem aroması
- 3 adet şeftali
- 4 yemek kaşığı tuzsuz yeşil antep fıstığı
- Yarım paket tart jöle veya 3-4 kaşık tanesi alınmış şeftali reçeli
YAPILIŞI
- Tart hamurunu hazırlayın, 10-15 dk. buzdolabında bekletin. Kalıba kenar ve taban olacak şekilde yerleştirin. Tekrar buzdolabında 15 dk. bekletin.
- Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine kuru bakliyat yerleştirin. 185 C'de ısıtılmış fırında 25 dk., kağıdı alıp 10 dk. daha pişirin.
- Krema için, yumurta sarıları, şeker, nişasta, un ve sütü karıştırıp pişirin.
- Piştikten sonra tereyağ ekleyip mikser ile 5 dk. çırpın.
- Vanilya ve badem aroması ekleyip 5 dk. daha çırpın.
- Pişen ve soğuyan tart hamurunun üzerine kremayı soğuttuktan sonra dökün.
- Şeftalileri soyun ve ince elma dilimi şeklinde doğrayın. Kremanın üzerine dizin.
- Antepfıstığını suda birkaç dakika haşlayın; kabuklarını çıkarın.
- Fıstıkları şeftalilerin arasına yerleştirin.
- Yarım paket tart jöleyi 1,5 çay bardağı su ile hazırlayın.
- Jöle sıcakken bir fırça ile şeftalilerin ve fıstıkların üzerine sürün.
- Tart jöle kullanmayacaksanız bir kaç kaşık tanesi alınmış şeftali reçeli sürün.
- Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis edin.
vayyyy.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilçok çok guzel şeftaliler ne kadar muntazam dizilmiş eline saglık
YanıtlaSilNasıl bir blog burası nasıl kaçırdım ben. Tariflerinede görsellerinede bayıldım emegine sağlık...
YanıtlaSilo dilimi ben alsam görüntü sunum eline sağlık
YanıtlaSilMerhabalar blogunuza sevgili çikolata kavanozum blogta rastladım.İyikide rastlamışım çok hoş bir blogla karşılaştım.Şeftalili tarta hayran hayran bakıyorum.Tablo gibi olmuş.Ellerinize sağlık banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilPırıl'cım tart nefis olmuş uzanıp alasım geldi ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilNe zamandır tart yapmıyordum beni aşka getirdin :) sahiden çok hoş gözüküyor, tahminim ki tadı da öyledir. Ellerine sağlık...canım çektiii :)
YanıtlaSilharika bir tarif, yarın ilk işim bu tarifi denemek olacak,bayıldım...
YanıtlaSilPırılcım harikasın tam bir yaz tatlısı, tam da bu arlar tart krizim tutmuşken sen tam tamına tetiklemiş oldun bu iştahımı hadi bakalım hayırlısı seninki gibi muhteşem yapabilecek miyim acaba?
YanıtlaSilmutfagabuyrun,
YanıtlaSilTatlıbirşeyler,
kardelen sezgin,
Derya Sezgin,
Panpankedi Ayca,
nursel ozbayrak,
FERİDECO,
fatosun mutfagından...,
İlginize ve yorumlarınıza teşekkür ederim.
Sade Kahve (ECE),
bittermutfakta,
Hoşgeldiniz;
Zarif ziyaretlerinize ve değerli yorumlarınıza teşekkürler.
Bu tarta bayıldım doğrusu. Şeftaliler arasındaki antep fıstıkları görüntüyü tam anlamıyla tamamlamış. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilımmmm nefis olmuş bendemi yapsam ne??
YanıtlaSilellerin dert görmesin canım
amanin harika lezzet olmus elinize saglik olsun..
YanıtlaSilSevgiler..
aman allahım nefis görünüyor
YanıtlaSilTek kelime mükemmel görünüyor ellerinize emklerinize saglik.
YanıtlaSil