Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Ağustos 2012 Cuma

KABAK KAVURMASI


Kayınvalidem Darende yemeklerini muhteşem yapar. Yeni evlendiğimde o zamana kadar hiç yemediğim bir yemek yemiştim. İçi yumurtalı, acı biberli değişik bir yemekti.  Taze ekmekle yemeye doyulmayan inanılmaz lezzetli Kabak Kavurması'nı Darende usulü yaparsanız yemeye doyamayacaksınız.
































Bu yemek için kullanılan kabağı pazarda bulabilirsiniz. Yayla evimizin bahçesinde yetişen kabaklar ve yeşil domateslerle kabak kavurmamızı kayınvelidemden öğrendiğim gibi Darende usulü pişirdim.



MALZEMELER
  • 1 kg. kara kabak 
  • 2 adet yeşil domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1-2 adet süs biberi
  • 4-5 adet domates
  • 2 adet yumurta
  • 150 gr. tereyağ
  • 1- 2 tatlı kaşığı karabiber
  • İsterseniz 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Kabakları bıçak yardımıyla sıyırın. Kabakları boyuna kesin ve enine doğrayın. (Fotoğrafta gördüğünüz gibi enli çubuklar şeklinde)
  2. Yeşil domatesleri de aynı şekilde doğrayın.
  3. Biberleri ince uzun şeklinde doğrayın.
  4. Biraz tuz atıp hepsini harmanlayın, karıştırın, bir kenarda bekletin.
  5. Domatesleri küp şeklinde doğrayın.
  6. Yemeği pişireceğiniz tencerede tereyağını eritin. İçine yumurtaları kırın. Karıştırarak yumurtaları pişirin.
  7. Kabak karışımını üzerine dökün. Birkaç kez karıştırarak alt üst edin.
  8. 2-3 dk. sonra domatesleri ekleyin; tuzunu, karabiberini ekleyin, karıştırın. 
  9. Orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirmeye bırakın.
  10. Pişerken kabaklar suyunu verecektir. İlk başta yeterince su bırakmaz ise 1 kahve fincanı sıcak su ekleyebilirsiniz. 
  11. Kabaklar pişince ocaktan alın. Soğutmadan servis yapın.

** Yemeğin özelliği biraz yağlı ve acılı olmasıdır. Yine de kabak kavurmasının yağını, tuzunu, acısını kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz. 





11 yorum:

  1. merhaba
    ilk defa gördüm bu yemeği desem?
    anneme bahsedeceğim,bizde deneyelim.çok teşekkürler.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Görüntü çok güzel ama yumurta olması tadını nasıl etkiledi diye düşünüyorum.Denemek gerekli ellerine saglık canım.

    YanıtlaSil
  3. Kabak kavurması tarifi ve diğer lezzetli tarifler için teşekkürler.Sayende kızım için yemek defteri hazırlamaktan vazgeçtim.Şimdilik blog'unun,sonrası için ise basılacağını düşündüğüm yemek kitabının yeterli olacağını düşünüyorum.Sevgiler.eline aklına sağlık.:)

    YanıtlaSil
  4. Mutfak Havlusu merhaba ve hoşgeldin.
    HEDEN ve Mutfak Havlusu, tatmadan önce içinde yumurta bana da tuhaf gelmişti. Tattıktan sonra fikrim değişti ve evimizde mutlaka pişen geleneksel bir yemeğimiz oldu. Uzakdoğu mutfağında yumurta pilavda, noodle'da mutlaka kullanılır. Bence bu yemek Ortaasya ve Uzakdoğu etkisinde kalmış ve oluşmuş bir yemek. Araştıracağım.
    Sevgili Pelin,
    Tariflerimin sizlere ve Ekin'e yardımcı olması beni çok mutlu ediyor. Yorumlarına, bana verdiğin desteğe, ilerisi için güzel temennilerine çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Pırılcım süper görünüyor,kayınvalidende fasulye kavurmasını yemiştim süperdi.eminim buda öyledir.ellerine sağlık..canım..

    YanıtlaSil
  6. cok lezzetli gozukuyor....
    ellerine saglık...

    YanıtlaSil
  7. Nurşencim, çok teşekkür ederim.
    BAL ANNE,
    Hoşgeldin ve çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. pırıl ablacım ellerinize sağlık, bu yemek hayatta en sevdiğim yemeklerden biri , çok teşekkürler gerçekten ...

    YanıtlaSil
  9. Ben de merak ettim:)) ..lezzetli plduğuna şüphem yok

    YanıtlaSil
  10. Yemeği yaptım.yeşil domatesim yoktu koyamadım.Yumurtanın önceden kırılıp sebzelerin eklenmesi beni kuşkuya düşürdü.Tarifi birkaç kere daha okumama sebep oldu.Sonuçta sebze yemekte zorlanan kızım bile tabağını hızlı bir şekilde bitirdi.Tarif için teşekkür ederim.Biz çok beğendik .Sevil

    YanıtlaSil
  11. Sevilcim afıyet olsun, ellerine sağlık.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...