Bir çok faydasını bildiğimiz karadutu uzun süre saklayıp yiyemeyeceğimiz için şurup yapıp kışa saklıyorum. Doğal, katkısız, lezzetli bir meyve özü elde ediyorum. Sofralarımda vazgeçmediğimiz sağlıklı bir içecek olan karadut şurubunu yıl boyunca hazırlayıp içiyoruz.
Karadut Şurubu ağız ve dişeti sağlığına çok faydalı.
MALZEMELER
- 4-5 kg. karadut
- 1 kg. toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı limontuzu
YAPILIŞI
- Karadutları püre haline getirin.
- Önce ince bir süzgeçten sonra temiz bir tülbentten süzün. Tülbentte biriken püreye 1 çay bardağı su dökün ve tekrar süzün.
- Karadut suyunu ve şekeri bir tencerede kaynatın. Biraz koyulaşınca limon tuzunu atın.
- 5 dk. daha kaynatıp ocaktan alın. İyice soğusun.
- Temiz ve kuru bir şişeye doldurun.
- Buzdolabında saklayın.
** Şurubu hazırlarken hazırladığınız meyve özünden 1 bardak için 3-4 yemek kaşığı meyve özü, kalanına su koyun. Tadını zevkinize göre belirleyin. İsterseniz miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz.
**Hazırladığınız meyve suyunu buzdolabında 1 hafta kullanabilirsiniz.
** Karadut şurubunu ağız yaralarına da sürebilirsiniz.
Off şahane görünüyor, ellerinize saglık Piril ablacim, karadut araştırıyorum , hemen deneyeceğim ...
YanıtlaSilMerhaba, limontuzunu koyma amacımız nedir? limon koysak aynı işlevi yapmaz mı?
YanıtlaSilNurselcim, mutlaka denemelisin, teşekkürler.
YanıtlaSilMahsun Prenses, şurubun dayanıklılığını arttırmak için limontuzu kullanıyorum. Limonsuyu da aynı işi görebilir ama ben kullanmadım. Deneyebilirsin diye düşünüyorum. İlgine çok teşekkürler.
Pırılcım ellerinize sağlık,çok güzel olmuştu..nefis bir şuruptu..sevgiler..
YanıtlaSilbayılırımm,buldukçada yaparım,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilvaauuwww...
YanıtlaSilrenkk beni bitirdii..:)
ellerine sağlık canım.
şimdi olsa şu sıcakk antalya akşamında,ne güzell olurduu...
:))
sevgiler pırılcımm..