Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Ağustos 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAMYA


Tatil dönüşü en sevimsiz şey evde yiyecek birşey olmamasıdır. İşte böyle bir bayram tatili sonrası sebze -meyve almak için en uygun yer pazar olur diye düşündüm. Apar topar pazara daldım ama pazarda üç beş tezgah kurulmuş. Şaşırdım??? Bu pazarcılar nerede? Sordum. Aldığım cevap ''Hal'de mal yok, pazarda da satıcı yok''.
Yokluklar içinde ancak kocaman bamyalar ve domates buldum. Sonuçta bayram sonrası mutfağımızda sevdiğimiz sebze ''Zeytinyağlı Bamya'' pişirildi. 



MALZEMELER
  • 750 gr. iri bamya
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 küçük boy kırmızı biber
  • 4 - 5 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ (fazlalaştırabilirsiniz)
  • 1-2 limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Bamyaları yıkayın ve süzgeçte bekletin. Başlarını temizleyin.
  2. Soğanı boyuna doğrayın.
  3. Sarımsakları soyun ve boyuna ikiye kesin.
  4. Domatesleri iri küp şeklinde doğrayın.
  5. Biberleri uzun doğrayın.
  6. Genişce bir tencerede zeytinyağında soğan ve sarımsakları 2-3 dk.soteleyin. Biberleri de ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  7. Domateslerin yarısını soğanlara ekleyin ve soteleyin.
  8. Üzerine bamyaları koyun.
  9. Bamyaların üzerine de kalan domatesleri yayın.
  10. Limonsuyu, şeker, tuzu isteğinize göre ekleyin. Üzerine 1 kahve fincanı sıcak su dökün.
  11. Karıştırmadan kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  12. Üzerine karabiber ekeleyip ocaktan alın.
  13. Soğuyuncaya kadar kapağını açmayın.

** Bamyalar pişmekte gecikirse ve gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
** Elinizden geldiğince su eklemeden pişirmeye gayret edin. Yemeğiniz daha lezzetli olur.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...