MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 10 yemek kaşığı tereyağ
İçi:
- 250 gr. yağsız kıyma
- 1 adet havuç
- 5 yemek kaşığı konserve bezelye
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Önce içi hazırlayın.
- Kıymayı 1 çay bardağı su ile karıştırın ve bir tavada kısık ateşte kaşıkla ezerek ve devamlı karıştırarak kavurun. Sıvıyağ ve tuz ekleyin. Biraz daha ocakta tutun. Karabiberi, kırmızıbiberi ekleyin. Kıyma bulgur gibi tane tane olmalıdır.
- Havucu suda haşlayın. Küp şeklinde doğrayıp bezelyeyle birlikte kıymaya karıştırın.
- Tereyağı eritin.
- Yufkanın birini açın.
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı kaşıkla yufkanın üzerine dökün ve fırçayla her yerine yayın.
- Yufkanın karşılıklı iki ucunu biraraya getirin. Fırça ile biraz yağ sürüp diğer iki ucu biraraya getirin. Kare şekli oluşturun. (Üstte şekildeki gibi)
- Kare şekli oluşan yufkayı 4 eşit parça halinde kesin.
- Her parçaya 2-3 yemek kaşığı kıymalı iç koyun.
- Karşılıklı ucları biraraya getirerek bohça yapın.
- Katlanan uçlar aşağıya gelecek şekilde ters çevirip yağlanmış tepsiye dizin.
- Kalan yufkalar için aynı işlemi uygulayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 175-180 C'de yaklaşık 45 dk. pişirin.
ellerine sağlık Pırılcım,yine nefis olmuş...çok severim..sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkürler.
YanıtlaSilçok şık görünüyor. ellerinize sağlık...
YanıtlaSilpırılcım nefis görünüyor canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilTariflerim hergün birer birer geliyor.
YanıtlaSilİlgine teşekkürler.
ellerinize sağlık.teşekkürler
YanıtlaSil