Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Ağustos 2012 Pazartesi

HELLE ÇORBASI

Çok kolay, vakit almayan ve lezzetli olan bu Helle çorbasını iftar için pişirdim. Evde her zaman bulunabilecek malzemelerden hemen yapıverdim. İçinde sebzeleri, pirinci, üzerinde de bol maydanozu var.




Kayınvalidemin bu özel çorbasını mutlaka deneyin.

MALZEMELER
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 küçük kase doğranmış maydanoz
  • Et suyu veya 1 adet etsuyu knorr tablet
  • Karabiber
  • Tuz
YAPILIŞI
  1. Tereyağ ile unu pembeleştirin. Un kokusu kalmasın.
  2. Üzerine et suyunu dökün; veya sıcak suyu ve tableti ekleyin.
  3. Pirinçleri, küçük doğranmış domatesi, küçük doğranmış yeşil biberleri et suyunun içine atın. Tuzunu ekleyin kaynamaya bırakın.
  4. Bir kaç taşım kaynattıktan ve pirinçler açıldıktan sonra ocaktan alın.
  5. Üzerine maydanoz serpin ve bekletmeden servis yapın.




4 yorum:

  1. Nefis bir çorba ve çok pratik,evde çoğu zaman olan malzemelerle yapılabilen.Canım ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ismini ilkkez duyuyorum ama görüntü nefis yapımıda kolay geriyede sadece yapmak kalıyor:)..ellerine sağlık pırılcım..

    YanıtlaSil
  3. Cafe Kanelo,
    Teşekkürler, yapımı çok kolay bir çorba oluyor.
    Sevil Aslan,
    Ben de evlendikten sonra bu çorbayı duydum ve öğrendim. İlgili yorumuna çok teşekkürler Sevilcim.

    YanıtlaSil
  4. Hatice teyzemin tarifine,seninde ellerine sağlık..Pırılcım..her zamanki gibi leziz olmuştur..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...