Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Kasım 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Kök sebzeler kış aylarında sofralarımızda bulunuyor. Yer elmasını zeytinyağlı ve portakal suyu ile birlikte pişirdim. Yer elması görünümü patatese benziyor. Yerken topraksı ve hoş bir tadı var. Fosfor, demir, kalsiyum ile A ve C vitaminleri açısından zengin olan yer elmasını pişmiş veya çiğ olarak tüketebilirsiniz.




MALZEMELER
  • 1 kg. yer elması
  • 2 adet havuç
  • 15-20 adet arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı pirinç (istenirse)
  • Tuz
  • Bir tutam dereotu

YAPILIŞI
  1. Yer elmalarını bekletmek için bir miktar suya limon suyunu karıştırın.
  2. Yer elmalarını soyun. İri parçalar halinde doğrayın ve limonlu suda bekletin.
  3. Havuçları halka doğrayın. Soğanları soyun.
  4. Zeytinyağında soğanları ve havuçları soteleyin.Sebzeler biraz kızarsın.
  5. Üzerine limonlu suda bekletilen yer elmalarını ekleyin.
  6. Üzerine portakal suyunu, şekeri ve yeterince tuz ekleyin. Kaynayınca orta ateşe alın.
  7. 10 dk. sonra pirinçleri ekleyin. Gerekirse çok az sıcak su ekleyin. 
  8. Suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  9. Piştikten sonra soğuyuncaya kadar kapağı kapalı şekilde tencerede tutun.
  10. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. 
  11. Dereotu ile süsleyip servis yapın.







4 yorum:

  1. Yer elmasını kışın en az bir kere mutlaka pişiririz. Ellerinize sağlık, göründüğü kadarıyla tam kıvamında pişmiş. Afiyet olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ben bayılırım yerelmasına,portakal suyu ile denemedim ama denemeye değer gibi,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. pazarda görünçe alasım geldi ama soyamam diye vazgeçtim ama şimdi sizin tarif canımı çektirdi çok nefis duruyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Kardelene katiliyorum. Soymasini bende sevmem ama yemesine bayilirim. Ellerinize saglik

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...