Pilav ve çorbalarda kullandığımız arpa şehriyeyi, hafif, farklı, ve lezzetli pilav şeklinde sofralarımda bulunduruyorum.
Arpa şehriyeyi kullanırken yarısını önce kızartıp pilavın iki renkli olmasını sağlıyorum.
Milföy Çanaklarında Et veya Tavuk Sote'de vazgeçmediğim bir pilavdır.
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı et veya tavuk suyu veya su (su kullanırsanız 1 et suyu tablet kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yeterince tuz
- 1 tutam dereotu veya maydanoz
YAPILIŞI
- Sıvıyağda arpa şehriyenin yarısını kavurun. Rengi biraz koyulaşsın.
- Kalan şehriyeyi ekleyin, az kavurun. Tereyağını ekleyin.
- Üzerine sıcak etsuyunu ve kararınca tuz ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çekip piştikten sonra karıştırıp üzerini beyaz kağıt havlu ile örtün ve pilavı dinlendirin.
- Arpa şehriyelerin yapışmasını önlemek için birkaç kez pilavı aralıklarla karıştırın.
- Üzerini dereotu veya maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.
nefisssss.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEllerinize saglik afiyetler olsun bende cok severim sehriye pilavini .
YanıtlaSilİadeyi ziyarete geldim birde baktım ki çok sevdiğim arpa şehriye tarifi paylaşılmışşş Hmmm Hmmmm ellerine sağlık... Bu arada lokumlu kurabyemin linkindeki sorunu hallettim sanrıım
YanıtlaSilçok sevdiğim bir lezzet özelliklede et ile pırıl hanımcım sevgilerimle ellerinize sağlık:)
YanıtlaSil