Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Kasım 2012 Salı

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakıştırdığım bir pilavdır. 
Pilav ve çorbalarda kullandığımız arpa şehriyeyi, hafif, farklı, ve lezzetli pilav şeklinde sofralarımda bulunduruyorum.
Arpa şehriyeyi kullanırken yarısını önce kızartıp pilavın iki renkli olmasını sağlıyorum. 



Milföy Çanaklarında Et veya Tavuk Sote'de vazgeçmediğim bir pilavdır.



MALZEMELER
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı et veya tavuk suyu veya su (su kullanırsanız 1 et suyu tablet kullanabilirsiniz)  
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yeterince tuz
  • 1 tutam dereotu veya maydanoz

YAPILIŞI
  1. Sıvıyağda arpa şehriyenin yarısını kavurun. Rengi biraz koyulaşsın.
  2. Kalan şehriyeyi ekleyin, az kavurun. Tereyağını ekleyin.
  3. Üzerine sıcak etsuyunu ve kararınca tuz ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  4. Suyunu çekip piştikten sonra karıştırıp üzerini beyaz kağıt havlu ile örtün ve pilavı dinlendirin.
  5. Arpa şehriyelerin yapışmasını önlemek için birkaç kez pilavı aralıklarla karıştırın.
  6. Üzerini dereotu veya maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.  







4 yorum:

  1. nefisssss.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik afiyetler olsun bende cok severim sehriye pilavini .

    YanıtlaSil
  3. İadeyi ziyarete geldim birde baktım ki çok sevdiğim arpa şehriye tarifi paylaşılmışşş Hmmm Hmmmm ellerine sağlık... Bu arada lokumlu kurabyemin linkindeki sorunu hallettim sanrıım

    YanıtlaSil
  4. çok sevdiğim bir lezzet özelliklede et ile pırıl hanımcım sevgilerimle ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...