Eti ekmeği birarada, pratik, hem göze hem de damağa hitap eden çok şık bir davet yemeği sunmak istiyorsunuz. Hiç panik yapmayın. Etinizi pişirin, porsiyonluk küçük fırın kaplarına paylaştırın; üzerini de milföy hamurları ile kaplayın. Fırında 30 dk. pişirin ve bekletmeden konuklarınıza sunun. İşte bu kadar. Lezzetli Sanatlar ile davet vermek çok kolay!!!
MALZEMELER
- 750 kg. dana eti (tercihen bonfile ve kuşbaşı doğranmış)
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 15-20 adet arpacık soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy domates
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 parça ayva (1/4 veya yarım ayva)
- 1 tutam maydanoz
- Isıya dayanıklı kase veya porsiyonluk krem karamel kalıpları
YAPILIŞI
- Eti 1-2 kaşık yağda kavurun. Bir parça ayva ekleyin. Etler suyunu versin ve çeksin. Etiniz pişmemişse üzerine biraz sıcak su ve tuz ekleyerek kısık ateşte pişirin. Ayva parçasını içinden alın.
- Tereyağını ekleyin. Etler yağda kavrulunca soğanları ve küçük doğranmış biberleri ekleyin, sotelemeye devam edin.
- Küçük küp halinde doğranmış domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyin.
- Hamurların yapışmaması için kalıpların içini ve kenarlarını yağlayın.
- Sebzeler pişince et soteyi ısıya dayanıklı küçük kaselere veya birer porsiyonluk krem karamel kaplarına alın.
- Üzerlerini milföy hamuru ile kapatın.
- 175 C'de ısıtılmış fırında 20-30 dk. kadar pişirin.
- Servis tabağına ters çevirin, kapları dikkatlice alın.
- Maydanoz yaprakları ile süsleyip bekletmeden servis yapın.
nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilÖRGÜÇANTAM, çok teşekkürler:)
YanıtlaSilÇok şık bir sunum lezzeti de eminim çok güzeldir ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilnefis nefisss.ayıldım sunuma canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilRESMEN BIR SANAT ESERI.ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilMerhaba...iade-i ziyaret yapayim dedim. Ugramaniza sevindim, insallah daha sik yazismak dilegiyle...sevgiler
YanıtlaSilzehra
çanaklarla harika olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilHarika görünüyor tam misafirlik ellerine sağlık
YanıtlaSilPırıl hanım merhaba ziyaretiniz beni çok mutlu etti.Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim..Kurutma makinası ile ilgili tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim çok işime yarayacak.Sitenizi dolaştım ve bayıldım..Resimler tarifler süper ellerinize sağlık..Bu tarifi ben de özellikle misafirlerime çok severek yaparım..Hem görüntü hem lezzet ikisi birarada daha ne olsun..Tüm samimiyetimle sevgilerimi gönderiyorum..Arzu..
YanıtlaSilMERHABA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNİZE SAĞLIK NEFİSTİRLER MUTLAKA AFİYET OLSUN... TAKİPTEYİM...BENDE BEKLERİM
YanıtlaSilBayıldım bu tarife lezzet ve görsellik bir arada :)))
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Sevgiler...
Merhaba,
YanıtlaSilbu tarifte et daha sulu bırakıldığında ve tabağa yayıldığında hem daha alıcı hem de daha lezzetli oluyor :)
slm hayırlı ramazanlar sitesnizi az önce keşfettim harikasınız sizden öğrenceğim çok şey var kol böreğinizden başladım denemeye :) baklavalık yufkadan
YanıtlaSilMERHABA KALIPLARI SANA YAĞ İLE Mİ YOKSA SIVI YAĞ İLE Mİ YAĞLAMAK GEREKİYOR EĞER YAPIŞIRSA VE MİLFÖYLER KIRILIRSA HİÇ BİR ANLAMI KALMAYACAK ÇÜNKÜ
YanıtlaSilMargarin ile yağlamanız daha iyi sonuç verecektir. Çanakların kırılmaması önemli tabii.
SilKolay gelsin ellerinize sağlık, sevgiler:))