Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Kasım 2012 Pazar

MİLFÖY ÇANAĞINDA ET SOTE

Eti ekmeği birarada, pratik, hem göze hem de damağa hitap eden çok şık bir davet yemeği sunmak istiyorsunuz. Hiç panik yapmayın. Etinizi pişirin, porsiyonluk küçük fırın kaplarına paylaştırın; üzerini de milföy hamurları ile kaplayın. Fırında  30 dk. pişirin ve bekletmeden konuklarınıza sunun. İşte bu kadar. Lezzetli Sanatlar ile davet vermek çok kolay!!!


 Çanaktaki etlere yanına çok yakışan arpa şehriye pilavı eşlik etsin:)












MALZEMELER
  • 750 kg. dana eti (tercihen bonfile ve kuşbaşı doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 15-20 adet arpacık soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 parça ayva (1/4 veya yarım ayva)
  • 1 tutam maydanoz
  • Isıya dayanıklı kase veya porsiyonluk krem karamel kalıpları

YAPILIŞI
  1. Eti 1-2 kaşık yağda kavurun. Bir parça ayva ekleyin. Etler suyunu versin ve çeksin.  Etiniz pişmemişse üzerine biraz sıcak su ve tuz ekleyerek kısık ateşte pişirin. Ayva parçasını içinden alın.
  2. Tereyağını ekleyin. Etler yağda kavrulunca soğanları ve küçük doğranmış biberleri ekleyin, sotelemeye devam edin.
  3. Küçük küp halinde doğranmış domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyin. 
  4. Hamurların yapışmaması için kalıpların içini ve kenarlarını yağlayın.
  5. Sebzeler pişince et soteyi ısıya dayanıklı küçük kaselere veya birer porsiyonluk krem karamel kaplarına alın.  
  6. Üzerlerini milföy hamuru ile kapatın.
  7. 175 C'de ısıtılmış fırında 20-30 dk. kadar pişirin.
  8. Servis tabağına ters çevirin, kapları dikkatlice alın.
  9. Maydanoz yaprakları ile süsleyip bekletmeden servis yapın. 







15 yorum:

  1. nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ÖRGÜÇANTAM, çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Çok şık bir sunum lezzeti de eminim çok güzeldir ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. nefis nefisss.ayıldım sunuma canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. RESMEN BIR SANAT ESERI.ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  6. Merhaba...iade-i ziyaret yapayim dedim. Ugramaniza sevindim, insallah daha sik yazismak dilegiyle...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  7. çanaklarla harika olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyor tam misafirlik ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Pırıl hanım merhaba ziyaretiniz beni çok mutlu etti.Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim..Kurutma makinası ile ilgili tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim çok işime yarayacak.Sitenizi dolaştım ve bayıldım..Resimler tarifler süper ellerinize sağlık..Bu tarifi ben de özellikle misafirlerime çok severek yaparım..Hem görüntü hem lezzet ikisi birarada daha ne olsun..Tüm samimiyetimle sevgilerimi gönderiyorum..Arzu..

    YanıtlaSil
  10. MERHABA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNİZE SAĞLIK NEFİSTİRLER MUTLAKA AFİYET OLSUN... TAKİPTEYİM...BENDE BEKLERİM

    YanıtlaSil
  11. Bayıldım bu tarife lezzet ve görsellik bir arada :)))
    Ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,
    bu tarifte et daha sulu bırakıldığında ve tabağa yayıldığında hem daha alıcı hem de daha lezzetli oluyor :)

    YanıtlaSil
  13. slm hayırlı ramazanlar sitesnizi az önce keşfettim harikasınız sizden öğrenceğim çok şey var kol böreğinizden başladım denemeye :) baklavalık yufkadan

    YanıtlaSil
  14. MERHABA KALIPLARI SANA YAĞ İLE Mİ YOKSA SIVI YAĞ İLE Mİ YAĞLAMAK GEREKİYOR EĞER YAPIŞIRSA VE MİLFÖYLER KIRILIRSA HİÇ BİR ANLAMI KALMAYACAK ÇÜNKÜ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Margarin ile yağlamanız daha iyi sonuç verecektir. Çanakların kırılmaması önemli tabii.
      Kolay gelsin ellerinize sağlık, sevgiler:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...