Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Kasım 2012 Salı

ET KIZARTMA

Etleri ve bazı sebzeleri  pilavlar ile eşleştirenlerdenim. Ekşili Kabak ile Döğme Pilavı, Kızarmış Tavuk ile Firik Pilavı, İncik ile Sade Pirinç Pilavı... gibi. Sayacak olsam liste uzar gider. Geçtiğimiz  günlerde misafirlerimi Et Kızartma ve Kırmızı Pilav ile ağırladım. Etler önce kabuk tutacak şekilde kızartılıyor, sonra da salçalı suyunda soğanlar ve nohut eşliğinde pişiyor. Bir de lezzet ve aroma veren sihirli baharatları unutmadan eklemeliyim. Sonra etlerin piştiği salçalı su ile pirinç pilavı pişiriliyor. Etin lezzeti  inanılmaz olurken pilavın da hakkını vermeliyim. Anlayacağınız bu lezzetli et suyunda ne pişirilse enfes oluyor.



MALZEMELER
  • 2 kg. iri parçalar halinde doğranmış yağsız kuzu eti 
  • 4 yemek kaşığı margarin (kızartmak için)
  • 4 yemek kaşığı tereyağ (pişirmek için)
  • 20-25 adet arpacık soğan
  • 1 su bardağı suda bekletilmiş nohut 
  • 2 parça defne yaprağı
  • 2-3 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Kararınca tuz

YAPILIŞI
  1. Etleri yıkayın, süzgeçte bekletin. Üzerine biraz tuz ekeleyin.
  2. Bir tencerede margarini eritin ve etlerin her tarafını iyice kızartın. Etleri bir kenara alın. Tenceredeki yağı yemekte kullanmayın, dökün.
  3. Temiz bir tencerede tereyağında kıska soğanları soteleyin. Soğanları yağdan alın. 
  4. Salçaları ve 12 saat suda bekletilmiş, süzülmüş nohutları yağda soteleyin. 
  5. Üzerine etleri ekleyip üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.
  6. Defne yaprağı, tane karabiber ve kararınca tuz ekleyip etleri kaynamaya bırakın. Kaynayınca orta ateşe alın.
  7. 20 dk. sonra önceden sotelediğiniz soğanları üzerine ekleyin. Et suyu pilava da kullanılacağı için etlere gerekirse biraz sıcak su ekleyin.
  8. Etler yumuşayıncaya kadar ocakta pişirin. 
  9. Piştikten sonra etleri, soğanları, nohutları ve biraz suyundan bir fırın kabına alın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 
  10. Servisten önce et kızartmayı 15-20 dk. fırında tutun. Üzerinden alüminyum folyoyu alın. 10 dk. da üzeri açık tutun ve servis yapın.







6 yorum:

  1. Pırılcım ellerine sağlık,nefis olmuş..Misafirlerin çok şanslı,ne güzel lezzetlerle ağırlanıyorlar..

    YanıtlaSil
  2. offff.bu nasıl bir görüntü canım .ekrandan çıkacak gibi harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Pırılcım nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. pırıl hanımcım ellerine sağlık çok lezzetlidir muhakkak helede pilavı sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  5. pırıl hanımcım ellerine sağlık çok lezzetlidir muhakkak helede pilavı sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  6. offf nerdeyse hepsine baktım,
    çok acıktım çok ....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...