Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Kasım 2012 Çarşamba

KIRMIZI PİLAV

Et Kızartma tarifinde pilav eşleştirmelerimi anlatmıştım. 
Et veya tavuk kızartma yanına çok yakışan bu kırmızı pilavı yapın ve yanında yatın.


MALZEMELER
  • 1 ölçü baldo pirinç (genellikle 500 gr. pirinç kullanıyorum)
  • 1-2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 ölçü et kızartma suyu
  • 1/2 ölçü sıcak su
  • 1-2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Kararınca tuz
  • 1/3 ölçü tereyağ 
  • 1/3 ölçü haşlanmış nohut

YAPILIŞI
  1. Pirinci beyaz unu gidinceye kadar iyice yıkayın, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz atıp 2-3 saat sıcak suda bekletin. 
  2. Pilavı pişireceğiniz genişce bir teflon tencerede tereyağın yarısını eritin. Pirinci iyice süzüp içine atın.
  3. Ocakta toz şekerle beraber 5 dk. kadar kavurun.  
  4. Biber salçasını da ekleyip üzerine kaynar halde bulunan kızartma suyunu, sıcak suyu, haşlanmış nohutu ve kararınca tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynayınca kısık ateşte pilavı pişirin. 
  5. Pilav pişince yağın kalanını ocakta kızdırıp üzerine dökün.
  6. Üzerine beyaz kağıt havlu yerleştirip tencerenin kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın.
  7. Pilav demlendikten sonra tabağına alıp servis yapın.







3 yorum:

  1. Mımm bayılırım,salçalı pilava..Yanında hiç bir şey olmasad tabak tabak yemrim...ellerine sağlık komşucum...

    YanıtlaSil
  2. çok güze,bayıldım harika

    gorunuyor

    ellerine sağlık bende

    sizi bloguma seve seve

    beklerim

    bisous bisous

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok lezzetli olduğu herhalinden belli yanınada salata tamamdır hımmm

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...