Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Ocak 2013 Pazartesi

YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI

Kerevizi yoğurt ile tatlandırmak istiyorsanız, içine mayhoş yeşil elma çok yakışır. Hafif, sebzeli, yoğurtlu ve doyurucu kereviz salatası ile sofralarınızda hafif lezzetler bulundurun.


Yılbaşı yemeğim için yaptığım yoğurtlu hafif bir salata.

MALZEMELER
  • 1 adet iri boy veya 2 orta boy kereviz kökü
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 çay bardağı veya 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 750 gr. süzme yoğurt  (Sütaş Süzme Yoğurt)
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 portakal suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Süzme yoğurdu portakal suyu ile açın. (Çok fazla portakal suyu ekleyip sulu olmasın, bütün malzemeleri ekledikten sonra gerekirse ekleyebilirsiniz.)
  2. Kerevizleri soyun; kerevizleri rendeleyip yoğurda karıştırın. Kerevizleri rendeleyip anında yoğurda karıştırın, aksi halde kerevizler kararır. Kerevizlerin rendelenmesini bitirinceye kadar  az miktarda rendeleyip yoğurda karıştırın. 
  3. Elmayı rendeleyin ve mayonez ile karışıma ekleyin.
  4. Sarımsakları dövün, ekleyin.
  5. Ceviz içi, karabiber ve tuz eklemeleri ile salatanızın tadını zevkinize göre ayarlayın.
  6. Servis tabağına yerleştirin. 
  7. Üzerini kereviz yaprakları veya ceviz ile süsleyin.


* Kereviz salatasına isterseniz havuç ekleyebilir, hatta portakal dilimleri üzerinde de sunum yapabilirsiniz.








4 yorum:

  1. Kerevize yakışıyor bu salata

    YanıtlaSil
  2. yoğurtlu salatalar her zaman favorimdir. Elleriinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. çok sevdiğim bir salata caım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Pırılcım ellerine sağlık nefis olmuş,yılbaşı sofranada çok yakışmış..sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...