Bildiğimiz fasulye piyazı yaptığım. Kuru domatesleri kırmızı soğanlar ile kaynaştırmak istedim. İri fasulyeler ile birliktelikleri çok yakıştı; lezzete lezzet kattı. İri Bombay fasulyesinin lezzetini şimdiye kadar bilmiyorsanız ve lezzet peşinde koşanlardansanız, bu fasulyeyi temin edip kesinlikle denemelisiniz.
Davet yemeğim için hazırladığım piyazda iri fasulyeler çok lezzet verdiler.
- 1,5 su bardağı kuru Bombay fasulye veya dermason fasulye
- 1 su bardağı kuru domates (sıcak suya ıslanmış, sarımsak ve zeytinyağ eklenmiş)
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 tutam nane
- 4-5 yemek kaşığı elma sirkesi
- 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
- Tuz
- İstenirse acı kırmızı pulbiber
YAPILIŞI
- Fasulyeleri akşamdan suya ıslayın, kabarsın.
- Sabah düdüklü tencerede veya normal tencerede üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyun, iyice pişirin. Fasulyeler piştikten sonra suyunu süzün. Üzerine 1 diş sarımsak sıkın ve biraz zeytinyağ gezdirin.
- Kuru domatesleri 1 saat kadar sıcak suda bırakın. Sonra süzün.
- Soğanları ince piyazlık doğrayın.
- Biberleri, kuru domatesleri, naneleri ve maydanozları doğrayın.
- Maydanozların yarısını ayırıp, kalan bütün malzemeleri harmanlayıp karıştırın. Tadını tuzunu isteğinize göre ayarlayın.
- Çukurca bir salata kasesine yerlştirin, üzerini maydanozlar ile süsleyip servis yapın.
Pırıl'cım günaydın ellerine sağlık çok leziz öpüyorum...
YanıtlaSilThis recipe looks delicious! Greetings from Romania!
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, fasulye piyazı çok sevilir bizde. Yalnız hiç böyle iri fasulye görmemiştim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilFASÜLYE PİYAZINI ÇOK SEVERİM,İRİ FASÜLYEYLE DAHA BİR LEZİZ OLMUŞTUR.ELİNE SAĞLIK..
YanıtlaSiltek başına bir öğün olur bence canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilNefis!!! Piyazı zaten çok severiz, bu tarif ile daha da lezzetli olacağı kesin. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKolay gelsin :)