15 dk.'da çıtır çıtır atıştırmalıklar...Çok kolay, çok pratik.
Sağlıklı, vitamin ve mineral dolu, e-vitaminli, demir yüklü çıtır çıtır atıştırmalıklar elinizin altında olsun. Sabah işe giderken arabada, maç veya dizi izlerken kanepede, keyifli atıştırmalıklar bizim yaşantımıza eşlik ediyor. Kapalı kavanozlarda uzun süre dayanan atıştırmalıkları bir çırpıda siz de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
- 1 su bardağı kuru kayısı
YAPILIŞI
- Kayısıları küçük doğrayın.
- Kavrulmuş fındıkları bıçak yardımı ile 2-3 parçaya ayırın.
- Yumurta akını çatal ile çırpın; fındikları kayısıları içinde atın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tatlı kaşığı ile yumurtalı karışımdan birer parça koyun.
- Yayılacakmış gibi görünen karışım pişerken kendini toplayacaktır.
- 175 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
- Soğuyunca servis yapın.
*İsterseniz 1/2 su bardağı kuru kayısı yerine, 1/2 su bardağı kuru üzüm kullanabilirsiniz.
**Hava almayan kavanozda uzun süre tazeliğini korur.
çok güzel bir tarif canım.ellerie sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilhem sağlıklı hem lezzetli :) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilkesinlikle çok mantıklı yapıp gözönünde bir kavanoza koymak lazım :)
YanıtlaSilCok pratik ve saglikli bir tarif. Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilne güzel çıtırdaklar bunlar
YanıtlaSilÇok çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık harika..
YanıtlaSilmutfagabuyrun,
YanıtlaSilBOŞNAK KIZI,
Hayatın Tatları,
Julia,
kardelen sezgin,
Simge Keskin,
Hepinizin ziyaretine ve ilgili görüşlerine teşekkür ederim.
Çok pratik ama çokta besleyici ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilsayfanız harika:) tarifler resimler çok iç açıcı :) severek takip edeceğim... sizde beni takibe alırsanız çooooook sevinirim :))
YanıtlaSilTarifi aynen uyguladım harika oldu.Çok teşekkür ederim.
YanıtlaSil