Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Ocak 2013 Perşembe

NAR VE PANCARLI ROKA SALATASI


Salatalarda nar kullanmayı çok seviyorum. Roka salatamıza önce nar ekledim. Balığın yanında yenecek bir salata olunca şöyle sarımsaklı, sirkeli bir lezzet aradım ve hazırda bulunan pancar turşularımı da salataya dahil ettim. Salatamızı yerken on parmağımızı da birden yedik desem...inanır mısınız?


Renkler harika değil mi?

MALZEMELER
  • 3-4 bağ roka
  • 2 sap yeşil soğan
  • 1 adet nar (iri taneli ve kırmızı)
  • 1 büyük kase iri doğranmış pancar turşusu
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Rokaları yıkayın, kurutun ve eliniz veya marul bıçağı ile iri parçalar halinde doğrayın. 
  2. Yeşil soğanları ince doğrayıp arasına karıştırın.
  3. Pancar turşusunun yarısını yeşillikler ile karıştırın.
  4. Narı taneleyin.
  5. Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağ ve tuzu karıştırın. Yeşillikler ile bu sosu karıştırın.
  6. Salatayı geniş bir tabağa yerleştirin.
  7. Üzerine ayıkladığınız nar tanelerini ve kalan pancar turşularını salatanın üzerine serpip bekletmeden servis yapın.

** Roka arasına tere, aysberg veya kıvırcık marul karıştırıp yeşil salata yapabilirsiniz.

*** Salataya isterseniz acı kırmızı pul biber ve ceviz de ekleyebilirsiniz.








6 yorum:

  1. salata nefis görünüyor balığın yanında harika olur eminim bütün tarifleriniz gibi buda çok güzel ellerinize sağlık hoşcakalın

    YanıtlaSil
  2. renkler mükemmel, harika olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Pırıl'cım ellerine sağlık nefis bir
    salata nar çok yakışıyor yeşil sala
    talara öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. Renk uyumu süper çok iştah açıcı olmuş kesinlikle... Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel gözüküyor,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. görünüş süper

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...