Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Ocak 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI CHEESECAKE

Cheesecake olur da çikolatalısı da olmaz mı? Mutlaka olmalı. Nefis bitter çikolatalı bir cheesecake'e kim dayanır? Bizim evimizde hiç kimse dayanamıyor. Özellikle kızımın gözdesi çikolatalı lezzetlerdir. Bu sıralar onun isteği doğrultusunda çikolatalı tatlılar yapıyorum. İşte karşınızda Çikolatalı Cheesecake.


MALZEMELER
Tabanı:
  • 1 paket eti kakaolu bisküvi
  • 1 paket eti buçak
  • 1 avuç tuzsuz badem (kavrulmuş ve iri çekilmiş)
  • 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Peynir Dolgusu:
  • 700 gr. labne peynir (İçim Labne)
  • 1 paket krema (200 ml., çırpılmış)
  • 3 adet yumurta (çırpılmış)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta akı
  • 50 gr. toz şeker
  • 100 gr. bitter çikolata (eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı toz nescafe (1 yemek kaşığı sıcak suda eritilmiş)
  • 2 tatlı kaşığı vanilya ekstresi veya 1 paket toz vanilya
  • İstenirse limon rendesi 

Üzerinin Çikolata Sosu ve Dekoru:
  • 1 paket bitter çikolata
  • 100 ml. krema
  • Zevkinize güre çeşitli drajeler ve şekerler

YAPILIŞI
  1. Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Fırını 200 C'de ısıtın.
  3. Cheesecake'i pişireceğiniz kalıbın dışını önce streç sonra alüminyum folyo ile kaplayın. 
  4. Bisküvileri rondoda un haline getirin, bademler ve tereyağ ile karıştırın. 
  5. Tabanına yağlı kağıt yerleştirilmiş 26 cm.lik kelepçeli kalıba yağlı bisküvileri taban ve kenar olacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin. Buzdolabında bekletin.
  6. 1 yumurta akı ile 50 gr. toz şekeri çırpın. Kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  7. Labne peyniri mikser yarımı ile çok az karıştırın toz şeker, yumurta ve krema ile karıştırın un ve nişastayı ekleyin. Şekerle çırpılan yumurta akını da ekleyip çırpın.
  8. Kalan malzemeleri de ekleyip çok az karıştırın.
  9. Buzdolabında tuttuğunuz kalıbın içine peynirli karışımı dökün.
  10. Cheesecake'i geniş bir tepsinin içine oturtarak fırına sürün ve tepsiye biraz sıcak su dökün. 
  11. Önce 200 C'de 20 dk., sonra 110 C'de 1 saat kadar pişirin. 
  12. Fırını söndürün; fırın kapağını aralık bırakarak soğuyuncaya kadar fırında tutun. Cheesecake pişmeye devam edecektir.
  13. Cheesecake oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 
  14. Üzerinin sosu için kremayı ve çikolatayı küçük bir cezveye alın ve kısık ateşte eritin. Biraz soğuyunca cheesecake'in üzerine dikkatlice muntazam şekilde yayın. Üzerine de draje veya çeşitli şeker ve çikolatalar ile süsleyin. Sade istiyorsanız, çikolata sosunu yanında servis yapın. 
  15. 10-12 saat sonra sade veya üzerini süsleyerek servis yapın. 






8 yorum:

  1. Çok şık görünüyor. Cheesecake severim ama çikolatalısını hiç tatmadım daha. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Denizcim sana en kısa zamanda mutlaka tattırmalıyım.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. nefis olmuş canım.sabah sabah canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. nasıl güzel bir görüntü bayıldımm tadını tahmin edebiliyorum ellerine sağlıkk :)

    YanıtlaSil
  5. Harika, ellerinize sağlık.. Bayıldığım iki tat bir arada, çheesecake ve çikolata..

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel gözüküyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş
    ellerine salık

    YanıtlaSil
  8. Yaşasııın ne kadar güzel anlatmışsın canım benim tarifini çok beğendim ve çok açıklayıcı yazmışsın ellerine emeğine sağlık bende cheesecake yapabileceğim artık..:))kocaman öpüyorummm

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...