Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Ocak 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI ÇİÇEK KEREVİZ

Kereviz zeytinyağlıda çiçek açıyor. Soframız kereviz çiçekleri ile süsleniyor.
Kereviz çiçekleri yapmak gözünüzü korkutmasın;  kolaylıkla yapabilirsiniz. Nasıl mı? 


Önce kerevizlerin biraz iri ve yuvarlak olanlarını seçin. Havuçlar da düzgün olmalı.  Kerevizleri soyup ortalarını elma oyacağı ile alın. Havuçları da kerevizlerin ortasına yerleştirince çiçek kerevizler pişmeye hazırdır.   


MALZEMELER
  • 3 adet iri kereviz
  • 3 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 1 adet ayva
  • 3 adet portakal suyu
  • 1 adet limon suyu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz 

YAPILIŞI
  1. Derin bir kaba limon suyunu ve 3 - 4 su bardağı su koyun.
  2. Kerevizleri soyun, ortalarını elma oyacağı ile alın. Kerevizlerin ortasına havuç yerleştirin. kerevizlerin kararmasını önlemek için limonlu suya  ıslayın.
  3. Kerevizlerin yeşil yapraklarından filiz olanlarını üzerinde kumu bırakması için 15 dk. suda bekletin. Sonra sudan alıp ince doğrayıp bir kenarda bekletin.
  4. Havuçların dışarda kalan kısımları var ise kesin.
  5. Ayvaları soyun ve kalın dilimlere ayırıp limonlu suya ıslayın.
  6. Soğanları piyazlık doğrayın.
  7. Derin bir tencerede soğanları zeytinyağında soteleyin. 
  8. Kereviz saplarını ekleyin.
  9. Ayvaları ve kerevizleri ekleyip yağda biraz çevirin.
  10. Üzerine portakal suyunu dökün; tuz ve gerekiyorsa şeker (portakal suyu yeterince şekerli ise eklemeyin) ekleyin. 
  11. Kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte pişirin. Pişerken gerekiyorsa bir miktar portakal suyu veya ıslamak için kullandığınız limonlu sudan biraz ekleme yapın.
  12. Kerevizlerin her tarafının iyi pişmesi için bir kaç kez alt üst yapın. 
  13. Piştikten sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağı kapalı şekilde soğumaya bırakın.
  14. Zeytinyağlı iyice soğuyunca kerevizleri 1,5-2 cm. kalınlığında dilimleyin ve tabağa dizin.
  15. Aralarına ayvaları yerleştirin; sosunu üzerine gezdirin. İstediğiniz zaman sunun. 








8 yorum:

  1. Lezzet çok önemli ama sunumun önemini de inkar edemeyiz.
    Çiçek kereviz tarifinizde bu ikisini de görüyorum. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık,Pırılcım çok güzellerdi..sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik canim kisin vaz gecilmez sebzelerin icersinde gelir kereviz

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik canim kisin vaz gecilmez sebzelerin icersinde gelir kereviz

    YanıtlaSil
  5. Anaaam çok kolaymış yaa:) Denemem lazım teşekkürler canım,ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  6. kerevizin hiç bu kadar güzel bir sunumunu görmemiştimm ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım.çok şık bir sunum olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...