Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Şubat 2013 Cuma

KAPUSKA

Lahananın kalorisi çok düşük olduğundan yemeklerimde tercih ediyorum. Çorba, sulu yemek, salata,...gibi her çeşidini uyguluyorum. İçinde B, C, E vitaminleri bulunan lahananın pek çok faydası vardır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücudun toksinlerini atmaya yardımcı olur.  Bağırsakları çalıştırır, kabızlığa iyi gelir, idrar söktürür. Kansızlığa, astıma, şeker hastalığına faydalıdır.


Diyet uyguluyorsanız, kapuskayı 1 yemek kaşığı yağ ile pişirin. 
Eğer fazla kilolardan kurtulmayı da istiyorsanız, mucize sebze lahana ile beslenme programınızı yapmaya çalışın.

MALZEMELER
  • 1/2 lahana
  • 250 gr. kıyma
  • 1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı acı veya tatlı pul biber
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Kıymanın üzerine 1 kahve fincanı su dökün ve ocakta devamlı karıştırarak suyunu çekinceye kadar kavurun.
  2. Yağı ekleyin, 2 dk. kadar daha kavurun. Üzerine küçük doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun. 
  3. Küçük doğranmış yeşil biber ve kırmızı biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Salçayı ekleyin, biraz ezerek kavurun. 
  5. Küçük doğranmış domatesleri ve pul biberi ekleyin; kavurun.
  6. İnce kıyılmış ve yıkanmış lahanaları üzerine ekleyin; kısık ateşte lahanalar yumuşayıp suyunu verinceye kadar bırakın.
  7. Lahana suyunu verip biraz yumuşadıktan sonra üzerine yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ve yeterince tuz ekleyin. Ayrıca üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin; kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısın.
  8. Lahanalar ve pirinçler tam pişmeden 5 dk. önce, üzerine sarımsakları sıkın ve limonsuyunu ekleyin.
  9. Birkaç taşım kaynadıktan ve yemek ile sarımsaklar bütünleştikten sonra üzerine kuru nane ve karabiber ekleyip, ocaktan alın.
  10. Kapuska 10-15 dk. dinlendikten sonra sıcak servis yapın.
  11. İsterseniz yanında yoğurt ve turşu ile sunun. 







3 yorum:

  1. İnanır mısın diyeceğim ama ben dahi inanamıyorum, bu kış bizim eve lahana girmedi daha doğrusu giremedi. Bu nasıl oldu ben de bilmiyorum.
    Etli, zeytinyağlı sarmaları, hele acılı kapuskayı çok özlediğimi anladım sizin sayfanızı görünce. Hemen, lahana alınıp, bildiğim değil sizin tarifinizi uygulamak şart oldu :)
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Vallahi Pırılcım harika görünüyor. Çok severim kapuskayı..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. cok severimde diyet usülünü göresim yok :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...