Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Şubat 2013 Cumartesi

BOMBAY FASULYE PİLAKİSİ

Oğlumun çok sevdiği kuru fasulye bu kez etlerin, balıkların yanına eşlik edebilecek şekle girdi. İri Bombay fasulyesinden pilaki yapıldı. Basit, buzdolabında dayanabilen ve kurtarıcı bir zeytinyağlı yemek oldu. Bombay fasulyesi ile yapılınca pilaki çok lezzetli oluyor. Bulamazsanız, iri cins fasulye kullanmaya çalışın çünkü bu yemekte fasulye cinsi lezzette lezzet katıyor.


MALZEMELER
  • 1 su bardağı kuru Bombay fasulyesi
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Fasulyeyi bir gece ünce suya ıslayın.
  2. Ertesi gün fasulyeyi bir taşım kaynattıktan sonra kullanın.
  3. Soğanları küçük küp halinde, havuçları halka doğrayın.
  4. Zeytinyağında önce havuçları sonra soğanları kavurun. Fasulyeleri de ekleyin ve karıştırın.
  5. Üzerini örtecek kadar sıcak su koyun ve kaynamaya bırakın. 
  6. Düdüklü tencere kullanıyorsanız, kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 20 dk. sonra fasulyeleriniz pişecektir. 
  7. Normal tencere kullanıyorsanız, fasulyeleriniz yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse sıcak su eklemesi yapın.
  8. İyice soğuyuncaya kadar kapağı kapalı halde bırakın.
  9. Sonra sunum tabağına alın ve servis yapın.






1 yorum:

  1. Bombay fasulyesini alıp, denemeyi hep istedim ama taneler çok büyük nasıl olur diye hep tereddüt ederim. Her yerde de bulunmuyor. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...