Mini, şirin, porsiyonluk ekmekçikler özellikle davet sofralarımda şıklık ve servis kolaylığı sağlar. Genellikle bu mini ekmekçikleri tahıllı unları kullanarak yapıyorum. İçine ceviz, kuru üzüm, zeytin, kuru domates, ... gibi eklemeler yaparak daha da lezzetlendiriyorum.
MALZEMELER
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz içi
- 1 paket instant kuru maya (Dr. Oetker)
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı kepekli veya çavdarlı un (gerekirse un eklemesi yapın)
- Tuz
- İsterseniz fesleğen veya kekik
YAPILIŞI
- Unu bir kaba eleyin. Unun ortasını havuz gibi açın. Ilık şütü, şeker, yoğurt, zeytinyağ, kuru maya, tuzu unun ortasına döküp eliniz ile karıştırın.
- Zeytin ve ceviz içini üzerine ekleyin ve unu kenarlardan alarak bütün malzemeyi yumuşak ve elinize yapışmayan hamur haline getirin. Gerekirse un eklemesi yapın.
- Hamurun üzerini kapatın ve ılık bir yerde mayalanıp kabarması için bekletin. İsterseniz fırınınızı 50 C'de ısıtın ve hamuru iyice sararak içinde bekletin.
- Hamur yaklaşık iki katına ulaşıp kabarınca birer parça alın ve yuvarlak top gibi şekil verin. Üzerine eliniz ile un sürün.
- Mini topları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Topların üzerini ucu sivri bir bıçak ile artı ( + ) şeklinde çizin.
- Hamurların tepside mayalanması için yaklaşık 20 dk. bekleyin.
- 180 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 20- 25 dk. pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırından alıp soğuduktan sonra tabağına alın.
çok güzel olmuşlar pufidik pufidik. ellerine sağlık.
YanıtlaSilsunumda ekmeklerde çok güzel canım eline sağlık
YanıtlaSilSon derece saglikli ve eminim bir o kadar da lezzetli olmus ekmekcikleriniz.... Emeklerinize saglik... Sevgilerimle, Filiz Bircan
YanıtlaSilikramı lezzeti çok güzel pırıl hanımcım mutlaka deneyeceğim sevgilerimle:)
YanıtlaSil