Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Mart 2013 Çarşamba

PORTAKALLI VE ÇİKOLATALI PARFE

Portakalları kullanarak kat kat, renkli, hafif dondurma tadında bir tatlı oluşturmak istedim. Yemek davetimde kazandibinin de yanına yakışacak bir parfe oldu. Üzerindeki çikolatalı portakalları hazırlayıp istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. 





MALZEMELER
  • 2 paket bitter çikolata (160 gr.)
  • 1 kutu süt kreması  (200 ml.)
  • 6 adet bütün yumurta
  • 3 adet yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket beyaz çikolata (160 gr.)
  • 1 kutu krem şanti
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı portakal veya turunç kabuğu reçeli taneleri
  • 1/4 çay kaşığı turuncu gıda boyası
  • 3 paket vanilya
  • Vanilya, çikolata, portakal ekstreleri (1 çay kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı kakao

Dekor Portakallar İçin:
  • 2 adet portakal
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr.)
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Dikdörtgen kalıbı yağlayın. Kağıt veya streç ile kaplayın.
Kremayı mikser ile iyice çırpın, kabarsın. Eşit olarak 3'e ayırın. Buzdolabında bekletin. 
Kremşantiyi 2 çay bardağı soğuk süt ile çırpın. Eşit olarak 3'e ayırın.

Beyaz Çikolatalı Kat:
  1. 2 adet yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın. Sarısını 1 yemek kaşığı toz şeker ve vanilya ile iyice çırpın. 
  2. 2 yumurta akına 1 yumurta akı ekleyin. Toplam 3 yumurta akını 1 fiske tuz ile mikser yardımıyla iyice çırpın.
  3. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta sarısına karıştırın. Sonra da 3'e ayrılan kremanın biri ile karıştırın. Krem şantinin 3'te biri ve yumurta aklarıyla da karıştırıp kalıba dökün. Derin dondurucuda tutun.

Portakallı Kat:
  1. 2 adet yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın. Sarısını 1 yemek kaşığı toz şeker, vanilya ile çırpın. portakal ekstresi ekleyin.  
  2. 2 yumurta akına 1 yumurta akı ekleyin. Toplam 3 yumurta akını 1 fiske tuz ile mikser yardımıyla iyice çırpın.
  3. Portakal kabuğu reçelinin tanelerini küçük doğrayın. Yumurta sarısına karıştırın. Sonra da 3'e ayrılan kremanın biri ile karıştırın. Krem şantinin 3 te biri ve yumurta aklarıyla da karıştırıp donmuş beyaz çikolatalı katmanın üzerine dökün. Derin dondurucuda tutun. 

Bitter Çikolatalı Kat:
  1. 2 adet yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın. Sarısını 1 yemek kaşığı toz şeker ve vanilya ile iyice çırpın. Çikolata ekstresi ekleyin.
  2. 2 yumurta akına 1 yumurta akı ekleyin. Toplam 3 yumurta akını 1 fiske tuz ile mikser yardımıyla iyice çırpın.
  3. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta sarısına karıştırın. Sonra da 3'e ayrılan kremanın biri ile karıştırın. Kakaoyu ekleyin. Krem şantinin 3'te biri ve yumurta aklarıyla da karıştırıp donmuş portakallı kat üzerine dökün. Derin dondurucuda tutun. 
  4. En az 12 saat derin dondurucuda tutun.
  5. Sunulacağı zaman kalıbı ters çevirin. Üzerindeki streç veya kağıdı alın. 
  6. Üzerine çikolatalı portakal parçaları veya rende çikolata ile servis yapın.

Dekor Çikolatalı Portakalların Yapılışı:
  1. Portakalları ince dilimleyin.
  2. Yağlı kağıt üzerine yerleştirin.
  3. Üzerlerine toz şeker serpin.
  4. Fırında 15-20 dk. şekerler eriyip portakallar biraz çıtırlaşıncaya kadar tutun.
  5. Portakal dilimleri soğuyunca çikolatayı eritin. Portakal dilimlerinin yarısını çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine alın. Buzdolabında tutun.
  6. Çikolata portakalların üzerinde iyice donduktan sonra istediğiniz şekilde kullanın. 






















21 yorum:

  1. enfes bır goruntu elıne sağlık

    YanıtlayınSil
  2. enfes bır goruntu elıne sağlık

    YanıtlayınSil
  3. Görünüşü ve portakal dilimleri çok güzel.Elinize sağlık.Çikolatalı portakal dilimleri çok sık olmuş.eminim lezzeti de güzeldir.
    Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  4. Görüntüsü muhteşem. Ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  5. Canim ellerine saglik cok nefis görünüyor

    YanıtlayınSil
  6. Şahane gözüküyor,emininm lezzetide öyledir.Ellerinize sağlık..

    YanıtlayınSil
  7. canım eline sağlık muhteşem lezzet pastaneler kıskanacak.

    YanıtlayınSil
  8. portakal rengi cok guzel bir ahenk katmis goruntusune, pek begendim. bitter cikolata ve beyaz cikolata olculerinde kullandigin paketler kac gr lik bilgi verirsen sevinirim. buzluktan cikinca dondurmamsi mi oluyor acaba? cocuklar icin dusundum, bu mevsimde yedirebilir miyim !
    eline saglik

    YanıtlayınSil
  9. Merhaba ben geldim :))
    Ellerine sağlık, Parfeyi hiç portakallı denememiştim.
    Çok güzel görünüyor. Denenecekler listesine eklendi :)))
    Sevgiler. . .

    YanıtlayınSil
  10. Wav çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık sevgiler:))

    YanıtlayınSil
  11. harikaa :) dışarda vitrindekiler gibi olmuş :)

    YanıtlayınSil
  12. Bir lezzet kulesi olmuş canım eline sağlık

    YanıtlayınSil
  13. Ellerinize sağlık,çok lezzetli görünüyorlar,sunumda çok şık,sevgiler

    YanıtlayınSil
  14. tam bir sanat eseri olmuşşş:)
    emeklerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlayınSil
  15. Harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  16. Mükemmel görünüyor. Hayranım size. Harika şeyler yapıyorsunuz..

    YanıtlayınSil
  17. tam lezzetli sanat olmuş canım,süper görüntü ,ellerine sağılık.

    YanıtlayınSil
  18. Çok lezzetli olduğu kesin ama renk uyumu süper olmuş.Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  19. Ne güzel bir görüntü bu.içim gitti resmen.

    YanıtlayınSil
  20. Bu nasıl güzel bir şey olmuş böyle, çikolatalı portakal dilimleri şahane olmuş. Bayıldım doğrusu. Elinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  21. Merhabalar,
    Ellerime sağlık isimli sitede, tarifinizin çalınarak yayınlandığını gördüm. Bu saygısızlığı iletmek istedim. Sevgiler Deniz

    YanıtlayınSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...