Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Haziran 2013 Salı

PANNA COTTA - İTALYAN PUDİNGİ

Yine hafif tatlardan devam ediyorum. Bol meyveli, özellikle frambuaz sosu ve böğürtlenle sunumu, tadı muhteşem olan panna cotta bizim muhallebimize benziyor. Pişirmesi vakit almıyor. Sütlü tatları sevenlerdenseniz düşünmeden uygulayın; seveceksiniz.


Davet sofrası ve hafif bir akşam yemeğim için yaptığım meyveli panna cotta.


MALZEMELER
  • 4 kutu krema (1 kutu: 200 ml.)
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı şeker ( 2-3 yemek kaşığı azaltabilirsiniz)
  • 200 gr. süzme yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 2 paket vanilya

Frambuaz Sosu:
  • 300 gr. frambuaz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 çay kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri İçin:
  • Frambuaz, böğürtlen, çilek gibi çeşitli mevsim meyveleri.

YAPILIŞI
  1. Jelatini ılık süt ile karıştırın ve bekletin.
  2. Krema ve şekeri ocakta karıştırın. Kaynamaya başlayınca jelatinli sütü ekleyin. İyice karışıp bir taşım kaynayınca ocaktan alın. Ara ara karıştırın ve biraz ılıyınca süzme yoğurdu ve vanilyayı ekleyin.
  3. Karışımı kalıplarına dökün. Karışım oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin. 
  4. Sos için frambuazları ezin, nişasta ve şeker ile ocakta kaynatın. Bir kaç taşım kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Ilıyınca buzdolabında tutun.
  5. Panna cottalar 3-4 saat sonra kalıpta katılaşmış bir hal alır. Streç ile üzerini kapatın ve buzdolabına alın. 8-10 saat sonra kalıbından tabağa ters çevirin; sosu ve taze meyveler ile servis yapın. Tercihen bir gün önce yapın.

* Verilen ölçü adet olarak kalıplarınızın büyüklüğüne göre değişebilir. Burada kullandığım kalıplar ile 9 adet panna cotta elde ediliyor.








10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok şık bir sunum olmuş. Panna cottaya bayılırım. En kısa zamanda denemek isterim...Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Pırıl'cım sunuma bayıldım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. hep denemek istediğim ve çok sevdiğim bir tatlı. ellerine sağlık. bu tarifi deneyeceğim. fotoğraflar da harika... sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. İnanılmaz güzel, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. çok şık bir sunumla gene harikalar yaratmışsınız
    ellerinize emeğinize sağlık canım
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. selda nın mutfak defteri,
    derya SEZGİN,
    hatice avcı,
    Vusla T,
    Zarif ziyaretlerinize ve yorumlarınıza teşekkür eder, denedikten sonra da yorumlarınızı bekliyorum:))

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık olağanüstü görünüyor, resim gibi. Toz jelatin'i nerede bulabileceğimiz konusunda yardımcı olabilirseniz hemen denemek istiyorum. Çok teşekkürler paylaşımlarınız herzaman ki gibi enfes.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Öznurcum güzel görüşlerine teşekkür ederim.
    Toz jelatini pasta malzemesi satan dükkanlardan bulabilirsin. Ben İstanbul-Eminönü'de bulunan pasta malzemesi satan yerlerden gereken malzemeleri alıyorum.
    Fermo, Nüans şimdi aklıma gelen dükkanlar. Belki aktarlarda da satılabilir. Kolay gelsin, yaptıktan sonra sonucu yazmanı bekliyorum, sevgiler Pırıl.

    YanıtlaSil
  9. Bu tatlı tam benlik :) sizde çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...