MALZEMELER
- 5 adet orta boy kereviz (doğrayıp limonlu suda bekletin)
- 1 kavanoz enginar kalbi (viru marka) 400 gr.
- 20-25 adet kıska soğan
- 2 su bardağı dondurulmuş bezelye (superfresh marka)
- 2-3 su bardağı portakal suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- Üzerine bir iki tutam dereotu
YAPILIŞI
- Genişce bir tencerede zeytinyağında soğanları pembeleştirip kavurun.
- Bezelyeleri de ekleyin. Biraz soteleyip limonlu suda beklettiğiniz kerevizleri ekleyin.
- Yağda kerevizleri de soteleyip üzerine portakal suyunu, şeker ve tuzunu ekleyin. Tuzunu ağız tadınıza göre azaltın veya arttırın.
- Kaynayınca ocağı kısın. Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Kerevizler yarı pişince enginar kalplerini ekleyin ve pişirmeye devam edin.
- Piştikten sonra tencerenin kapağı kapalı soğumaya bırakın.
- Soğuyunca servis tabağına alın ve sunun.
Tam bir vitamin deposu olmuş. Hem kereviz hem de enginar o kadar çok faydalıki... Mümkün olduğunca çok tüketmek lazım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,
Çok tüketmek gerektiğinde haklısınız; ilginize teşekkürler.
YanıtlaSilkonserve kullanmasak daha iyi sanki:)))
YanıtlaSilSayın Adsız (isminizle hitap etmek isterim),
SilBen de sebzeleri mevsiminde kullanmaktan yanayım.
Bulunamadığında konserveleri kullanıyorum. Kış mevsiminde kereviz bulunup enginar bulunamadığında konserve kullanıyorum.
İlginize teşekkürler:))
Yaptım, çok güzel oldu. Teşekkürler. Sayfanız çok güzel başka tarifleri de denemek istiyorum.
YanıtlaSilsevgiler
canan
Yaptım, çok güzel oldu. Teşekkürler. Sayfanız çok güzel, başka tarifleri de denemek istiyorum.
YanıtlaSilSevgiler
canan