Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Mayıs 2012 Perşembe

TAHİNLİ KARNIBAHAR

Bir kaç yıl önce derneğimizin üyelerinin denenmiş ve sevilen tariflerini bir yemek kitabında toplamıştık. İçinden denediklerimi sizlerle paylaşıyorum. 
Hem meze, hem de salata arası bir lezzet. Dahası kalorisi de fazla değil. Karnıbaharı haşlayın ve sosuna bulayın. bütün yapacağınız bu kadar. 

Kolay, lezzetli ve görünümü çok şık !!!



MALZEMELER
  • 1 adet tüm karnıbahar
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1/2 su bardağı limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Tuz 
  • Biraz su (kıvam için)

Süslemek için:
  • Yeşillikler
  • Toz kırmızıbiber 
  • Sumak   

YAPILIŞI
  1. Karnıbaharı bütün olarak biraz diri haşlayın.
  2. Tahin, yoğurt, limon suyu, sarımsak, tuz, kimyonu karıştırın. 
  3. Kıvamı çok katı olursa biraz su ekleyin. 
  4. Yeşillikleri tabağa yerleştirin.
  5. Üzerine karnıbaharı koyun. 
  6. Sosu karnıbaharın üzerine dökün.
  7. Çeşitli baharatlarla üzerini süsleyin.  




2 yorum:

  1. severim karnıbaharı bu kış pek nadir yedim seneye inşallah yaparım bunu ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir tarif olmuş, ellerinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...