Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Mayıs 2012 Salı

YOĞURTLU PATLICAN

Kolay ve hızlı bir meze geliyor. Gram, ölçek yok. Kavanozu açtınız ve karıştırdınız. Tabağa yerleştirip sofraya koydunuz; o kadar. Tabii, bu sırada kendimden biraz lezzet verici bir kaç mutfak sırrı da ekledim. 


MALZEMELER
  • 1 kavanoz közlenmiş patlıcan (500 gr. tat veya tamek)   
  • 750 gr. süzme yoğurt (sütaş)
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Patlıcanları kavanozdan alın. Fazla suyunu süzün. Bıçakla ince kıyın.
  2. Yoğurdu bir kaba alın ve patlıcanla karıştırın. 
  3. İçine tahin ve cevizleri karıştırın. 
  4. Baharat ve tuz ekleyip servis tabağına yerleştirin.
  5. Üzerini acı kırmızıbiber, sumak ve cevizle süsleyin.




4 yorum:

  1. mozaik pastayı inşallah beğenirsin canım
    patlıcanla olan herşeye bayılırım bu da tam benlik
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. sunumu çok şık olmuş ellerine sağlık... Gerçi bizde patlicanın her çeşidi yenir...

    YanıtlaSil
  3. Ohhh miss gibi olmuş, patlıcanlı salatalara bayılırım.Çok güzel ve çok kolay olmuş, ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Bayılıyorum közlenmiş patlıcana. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...