Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Mayıs 2012 Pazar

ÇİKOLATALI ŞARLOT

Yaz günlerinde soğuk,soğuk ferahlatıcı ve lezzetli pasta tadında hafif bir tatlı. Üstelik çikolata ve krokan birlikteliği benim için dayanılmaz oluyor. Yapması çok kolay; hiç vakit almıyor. Dahası önceden hazırlayın ve derin dondurucuda saklayın. Misafirleriniz geldiğinde veya canınız çektiğinde çıkarın. Üzerinde çikolata sosu ile birlikte zevkle yiyin.





MALZEMELER
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 rakı bardağı soğuk süt
  • 1 paket kakaolu bisküvi (Eti Kakaolu,150 gr.)
  • 200 gr. tuzsuz badem
  • 200 gr. tuzsuz fındık
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket bitter çikolata (herbiri 80 gr.)
  • 2 tatlı kaşığı Mozart Chocolate Cream Gold (çikolata likörü)
Üzeri için:
  • 1 paket çikolata sosu (Dr. Oetker marka)

YAPILIŞI
  1. Badem, fındık ve toz şekeri ocakta kısık ateşte karıştırın. Şeker eriyip karamel olup fındık ve bademleri yapıştırınca ocaktan alın. Hazırladığınız krokanı yağlı kağıdın üzerine dökün. Kaşıkla üzerini düzeltin. Soğuyunca iri parçalar halinde kırın. Kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  2. Bisküvileri elinizle 3-4 iri parçalar halinde kırın.
  3. Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile mikserle iyice çırpın. Kar gibi olsun.
  4. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın.
  5. Yumurta sarılarını ve vanilyayı mikserle iyice çırpın.
  6. Çikolataları benmari usulü eritin. Yumurta sarılarıyla karıştırın.
  7. Çikolatalı karışımı önce hazırladığınız krem şantiyle, sonra da çırpılan yumurta aklarıyla karıştırın.
  8. Kırdığınız bisküvileri ve krokanları da karışıma ekleyip karıştırın.
  9. Streçle kapladığınız bir pasta kalıbına veya derin bir kaseye dökün.
  10. Derin dondurucuda en az 8 saat bekletin.
  11. Servisten önce üzerindeki tarife göre çikolata sosu hazırlayın; soğuyunca birazını şarlotun üzerine dökün.
  12. Kalanını da bir soslukta şarlot ile birlikte servis yapın.

                      * Şarlotu Jöleli Çilekli Pasta için kullandığım kalıpla yaptım.
                      * Şarlotu kalıptan rahatlıkla çıkarabiliyorsunuz.
                 





11 yorum:

  1. çok güzel gözüküyor pişirme yok soğuk tatlı yaz aylarında iyi gider eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Pırıl'cım yaz sıcağında parfelere bayılırım.Kuruyemiş ilavesi ile hari
    ka olmuş ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik,muhtesem bir manzara kahvemi alip geliyorum,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. muhteşem görünüyor,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. kardelen sezgin- yaz ayları için ideal ama biz kışın da seviyoruz. Yorumuna teşekkürler.
    deryacım - güzel görüşlerine teşekkür ederim.
    Seher'in Örgüleri - Teşekkürler.
    u.aydın, anne eli gibi - Değerli yorumlarınıza çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Yaz da gelemedi, bir türlü:)) Olsun, ben her mevsim yiyebilirim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Her mevsim zevkle yiyoruz. Zarif görüşlerine çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. merhabalar:))sizi çokseviyorum blog harika sadece sizin için açtım blogu tarifler mükemmel adanada yaşıyorum sizinle bir araya gelmek çok mutlu eder beni başarılarınızın devamını diliyorum:))

    YanıtlaSil
  9. Sevgili FatİMAnur aydın ,
    İlgine alakana çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. selam yine ben:) işte bu tarifede bitiyorum be bundada yumurta ama bunu da yapacağım sevgiler:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...