Günümüzde biskottinin bir çok çeşidi mevcut. Bademli, fındıklı, üzümlü, tarçınlı, limonlu...vb. Ben de kızımın isteğiyle günümüzün tariflerinden uyarlayarak, biraz da damak zevkime göre değiştirerek bademli biskotti yaptım.
MALZEMELER
- 1/3 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 2/3 bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/2 tatlı kaşığı badem aroması
- 2 su bardağı un
- 1 1/4 su bardağı tuzsuz badem
YAPILIŞI
- Tereyağı mikserle karışacak kadar çırpın.
- Toz şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. İyice karışıncaya kadar çırpın.
- Yumurtaları, vanilya ve badem aromasını ekleyip çırpın.
- Unu ekleyin. En son iri kesilmiş bademlerle karıştırın.
- Hamuru 3 eşit parçaya ayırın.
- 20 cm. boyunda ve 5 cm. eninde diktörtgen şekil verip üzerini elinizle yassılaştırın.
- 190 C'de ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Hamurların üzeri çatlamış ve altın rengi olmalıdır.
- Fırında pişen hamurları 30 dk. kadar fırın tepsisinde bekletin.
- Herbir parçayı ağzı tırtıklı bir bıçakla 1 parmak eninde verev parçalar halinde kesin.
- Fırın tepsisine dizin. 160 C'de ki fırında 8 dk. bir tarafı kızarsın. Çevirin, 8-10 dk. da diğer tarafı kızarsın.
- Fırından alın ve fırın ızgarasına dizin. Biskottileriniz iyice soğusun ve kurusun. Tabağa dizin.
Biscotti, en sevdiğim kurabiye türüdür!! Yanında da bir fincan çay veya kahve varsa, harika. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler, kahveyle muhteşem bir lezzet.
YanıtlaSilBen hep görüyorum ama hiç cazip gelmemişti. fakat merakda ediyorum evde yapılanlar nasıl olur diye. ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilEh Pırıl,
YanıtlaSilGelir gelmez damardan.
Ellerine sağlık.
Daha Salı günü Ada ile biscotti yedik ve dedikki bunu evde de yapalım.
Sıraya alındı.
Yeni misafir anne Çiğdem
Oğlak Kızları Çiğdem - Hayatın Tatları
YanıtlaSilYorumlarınıza çok teşekkür ederim.
İnanır mısınız, yaptığım biskottiler aynı gün bitti. O kadar sevildi ki kızım tekrar yapmamı istiyor. Bu kez iki ölçü yapıp kavanoza doldurmayı düşünüyorum.