Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Nisan 2013 Cumartesi

PORTAKAL KOKULU KEK

Bugün Adana'da Portakal Çiçeği Festivali kutlanmakta. Her yerde, herkeste bir bayram havası ve şenlik var. Konserler, defileler, portakal suyu ikramları daha neler neler...
Portakal çiçeği festivali için bir kek pişirdim. Mis kokulu portakalın kabuğu, suyu kekte buluştu. Kolay, zahmetsiz, çabucak yapılabilecek bir tarif. Mis kokulu portakallı kekleri kahvaltida veya çay sofralarında sunabilirsiniz.




MALZEMELER
  • 4 adet yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet rendelenmiş havuç 
  • 2 kahve fincanı nişasta
  • 7,5 kahve fincanı un
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat (1-2 damla limon suyu)

YAPILIŞI
  1. Yumurta ve şekeri koyu yoğurt kıvamına gelip beyazlaşıncaya kadar mikser ile çırpın.
  2. Portakal suyu, sıvıyağ ve sütü ekleyin, karıştırıp havucu ekleyin. 
  3. Nişasta, un, vanilya, kabartma tozunu eleyin. Çırptığınız karışıma ekleyin. Tahta kaşık veya spatula ile karıştırın.
  4. En son olarak karbonata 1-2 damla limon suyu damlatıp kabartın. Portakal kabuğu rendesi ile birlikte kek hamuruna karıştırın.
  5. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamurunu dökün.
  6. 170 C'de ısıtılmış fırında 50- 55 dk. kadar pişirin. Kürdan testi yapıp fırından alın.
  7. Kalıptan çıkarıp iyice soğuyunca dilimleyip servis yapın.

PORTAKAL ÇİÇEĞİ






16 yorum:

  1. Hıııım mis gibi kokuyordur lezzetinden hiç şüphem yok ellerinize sağlık çok severim bir dilim olsa çayıma eşlik ederdi sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Keki hemen deneyeceğim portakal kokusuna bayılırım :) Bu arada ben de Adana da kısa bir süre kaldım, portakal çiçeği festivalini bilmiyorum ama tiyatro festivali harika, açılış ve kapanış gösterilerinin yanı sıra gelen oyunlarda harika. Umarım siz kaçırmıyorsunuzdur çünkü Türkiye de böyle bir festival yok...
    Ayrıca blogunuzda kendimi kaybettim, her tarif birbirinden güzel ve yaratıcı ellerinize emeğinize sağlık..
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Ohh miss..Harika kokar ayrı da güzeldir lezzeti :) Ellerinize sağlık! Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. merhabalar,
    enfes görünüyor ellerinize sağlık. sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. Kek harika kabarmış,dokusundan lezzeti belli ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. nasılda güzel kabarmış öyle! harika görünüyor elleriinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Çok çok çok güzel ellerine sağlık. Bu arada portakal çiçeğinede hayran kaldım..Şahane..

    YanıtlaSil
  8. kokusu buraya kadar geldi, ellerinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. harika görünüyor:))
    mis kokusu geldi buralara..
    ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. sitenizi beğenerek takip ediyorum.ve uyguluyorum.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Portakal Çiçeği Festivalini gazetede okudum. Hasat iyi geçer, iyi ürünler alınır, üretici de mutlu olur inşaallah. Katılanlara da iyi eğlenceler :)
    Kek harika görünüyor. Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  12. ÖYLE TARİFLER,ÖYLE RESİMLER VAR Kİ SÖZ AZ GELİR ,ELLERİNE SAĞILIK DEMEKTEN BAŞKA SÖZ YOK CANIM.

    YanıtlaSil
  13. bayıldım bu tarife, hemen denemeliyim...

    YanıtlaSil
  14. Cok lezzetli ve bereketli bi tarifti tesekkurler ascim..

    YanıtlaSil
  15. Portakal çiçeği festivaliyle bizim Alaçatı ot festivali çakıştı. Gerçekten de misler gibi kabarmış,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Kokusu başka lezzeti başak güzel..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...