Bugün Adana'da Portakal Çiçeği Festivali kutlanmakta. Her yerde, herkeste bir bayram havası ve şenlik var. Konserler, defileler, portakal suyu ikramları daha neler neler...
Portakal çiçeği festivali için bir kek pişirdim. Mis kokulu portakalın kabuğu, suyu kekte buluştu. Kolay, zahmetsiz, çabucak yapılabilecek bir tarif. Mis kokulu portakallı kekleri kahvaltida veya çay sofralarında sunabilirsiniz.
MALZEMELER
- 4 adet yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 2 kahve fincanı nişasta
- 7,5 kahve fincanı un
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat (1-2 damla limon suyu)
YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri koyu yoğurt kıvamına gelip beyazlaşıncaya kadar mikser ile çırpın.
- Portakal suyu, sıvıyağ ve sütü ekleyin, karıştırıp havucu ekleyin.
- Nişasta, un, vanilya, kabartma tozunu eleyin. Çırptığınız karışıma ekleyin. Tahta kaşık veya spatula ile karıştırın.
- En son olarak karbonata 1-2 damla limon suyu damlatıp kabartın. Portakal kabuğu rendesi ile birlikte kek hamuruna karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamurunu dökün.
- 170 C'de ısıtılmış fırında 50- 55 dk. kadar pişirin. Kürdan testi yapıp fırından alın.
- Kalıptan çıkarıp iyice soğuyunca dilimleyip servis yapın.
PORTAKAL ÇİÇEĞİ
Hıııım mis gibi kokuyordur lezzetinden hiç şüphem yok ellerinize sağlık çok severim bir dilim olsa çayıma eşlik ederdi sevgiler...
YanıtlaSilKeki hemen deneyeceğim portakal kokusuna bayılırım :) Bu arada ben de Adana da kısa bir süre kaldım, portakal çiçeği festivalini bilmiyorum ama tiyatro festivali harika, açılış ve kapanış gösterilerinin yanı sıra gelen oyunlarda harika. Umarım siz kaçırmıyorsunuzdur çünkü Türkiye de böyle bir festival yok...
YanıtlaSilAyrıca blogunuzda kendimi kaybettim, her tarif birbirinden güzel ve yaratıcı ellerinize emeğinize sağlık..
Sevgilerimle,
Ohh miss..Harika kokar ayrı da güzeldir lezzeti :) Ellerinize sağlık! Sevgiler..
YanıtlaSilmerhabalar,
YanıtlaSilenfes görünüyor ellerinize sağlık. sevgilerimle,
Kek harika kabarmış,dokusundan lezzeti belli ellerine sağlık :)
YanıtlaSilnasılda güzel kabarmış öyle! harika görünüyor elleriinize sağlık
YanıtlaSilÇok çok çok güzel ellerine sağlık. Bu arada portakal çiçeğinede hayran kaldım..Şahane..
YanıtlaSilkokusu buraya kadar geldi, ellerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilharika görünüyor:))
YanıtlaSilmis kokusu geldi buralara..
ellerinize sağlık..
sevgiler..
sitenizi beğenerek takip ediyorum.ve uyguluyorum.teşekkürler.
YanıtlaSilPortakal Çiçeği Festivalini gazetede okudum. Hasat iyi geçer, iyi ürünler alınır, üretici de mutlu olur inşaallah. Katılanlara da iyi eğlenceler :)
YanıtlaSilKek harika görünüyor. Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)
ÖYLE TARİFLER,ÖYLE RESİMLER VAR Kİ SÖZ AZ GELİR ,ELLERİNE SAĞILIK DEMEKTEN BAŞKA SÖZ YOK CANIM.
YanıtlaSilbayıldım bu tarife, hemen denemeliyim...
YanıtlaSilCok lezzetli ve bereketli bi tarifti tesekkurler ascim..
YanıtlaSilPortakal çiçeği festivaliyle bizim Alaçatı ot festivali çakıştı. Gerçekten de misler gibi kabarmış,elinize sağlık.
YanıtlaSilKokusu başka lezzeti başak güzel..
YanıtlaSil